Ekstra Bladet

GULDFUGLEN UDGIK

UDE EN MÅNED: Alligevel tyder alt på, at FCN-anføreren, Mathias Jensen, kan blive sommerens største salg fra Superligae­n

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Stjernen blev skadet – og to point smidt vaek.

FC Nordsjaell­and fik ikke den start på Superliga-saesonen, som sidste saesons bronzevind­er havde drømt om.

I den naeste måneds tid må Kasper Hjulmand efter alt at dømme undvaere sin anfører Mathias Jensen på banen, men uden for banen er planen stadig den samme.

Der er lagt op til et kaempe salg af den 22-årige midtbanesp­iller, der midt i 1. halvleg måtte humpe ud med en fibersprae­ngning efter et solouheld.

– Mathias er eftertragt­et. Det har han vaeret frem til nu, og det vil han vaere fremover. I forhold til det gør skaden ingen forskel.

– Der, hvor det gør ondt på os, er selvfølgel­ig på holdet. At Mathias ser ud til at vaere ude i et stykke tid, sagde sportsdire­ktør Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet efter 1-1-kampen mod Esbjerg.

Over 50 mio. kr.

På tribunen i Farum sad der som saedvanlig talentspej­dere fra naer og fjern.

Ajax’ danske saet øjne, John Steen Olsen, var på plads som mange gange før, men det var ikke meget til Mathias Jensen, han fik set.

I sidste saeson nåede FCNkaptajn­en dog at overbevise ham og mange andre om, at han er vaerd at investere i, og derfor ligner det fortsat et stort sommersalg.

– Der er rigtig stor interesse. Det er ingen hemmelighe­d. Hvis vi vil have penge i banken, kunne vi gøre noget faerdigt i morgen. Men vi vil sikre os, at alt er rigtigt, sagde Carsten V. Jensen.

’Alt er rigtigt’ handler om prisen og en mulig videresalg­sklausul. U21-landsholds­spilleren kan blive sommerens største Superliga-salg, og på rygteplan tales der om en pris på den sjove side af 50 millioner kroner.

Ajax er naeppe indstillet på at betale så meget, så pilen peger mod Spanien for midtbanesp­illeren.

Han har to år tilbage af aftalen med FC Nordsjaell­and og er klar til at tage videre.

– Jeg altid drømt om at spille i enten den hollandske eller spanske liga, så det interesser­er mig da vildt meget. Som jeg allerede har sagt, er jeg klar, hvis det rigtige byder sig.

– Men det er ikke sådan, at jeg bliver fuldstaend­ig rasende, hvis ikke jeg får lov smutte. FCN skal jo sige god for det, sagde Mathias Jensen, der har lavet en aftale med sin rådgiver om, at han først vil høre klubnavne, når der er noget helt konkret:

– Der skal ligge papir på bordet, før han henvender sig. Og det har der ikke gjort endnu. Så jeg aner ikke, hvor jeg er henne, når transfervi­nduet lukker.

Det kunne tydeligt ses på FCN’s spil, at kaptajnen manglede den sidste times tid, og med et taet program med Superliga og Europa League står traener Kasper Hjulmand med et problem.

– Den niver lidt. Enhver kan se, hvad den knaegt kan, og det ville vaere vanvittigt at sige, at det ikke betød noget, at man tager Mathias ud. For det gør det, konstatere­de Hjulmand, mens sportsdire­ktør Carsten V. Jensen forsøgte at det positive:

– Nu laerer vi at spille uden Mathias. Det er måske meget god traening for os …

Hvis vi vil have penge i banken, kunne vi gøre noget faerdigt i morgen

 ?? FOTO: ANDERS KJAERBYE ?? Låret niver – Jeg har aldrig haft problemer med baglåret, og jeg håber ikke, at der går alt for lang tid, før jeg er tilbage, sagde FCN-anfører Mathias Jensen.
FOTO: ANDERS KJAERBYE Låret niver – Jeg har aldrig haft problemer med baglåret, og jeg håber ikke, at der går alt for lang tid, før jeg er tilbage, sagde FCN-anfører Mathias Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark