Ekstra Bladet

PRES PÅ STÅLE FC København skal revanchere sig oven på en historisk dårlig Superliga-saeson. Optakten har vaeret problemati­sk med skader i angrebet

- GISLE THORSEN FOTO: JONAS OLUFSON

Denne sommer har ikke vaeret som alle andre i FC København.

Jo, der er da lighedspun­kter med andre pauser mellem to Superliga-saesoner. Spillere, der skal købes. Spillere der skal saelges.

Men denne sommer har vaeret speciel for københavne­rne – og ikke mindst for manager Ståle Solbakken.

Normalt kan nordmanden spise godt og sove rigeligt, når FC København er på den årlige sommertrae­ningslejr i østrigske Bad Radkersurg, men i hvert fald det sidste kneb det gevaldigt med.

– Jeg har naesten ikke sovet. Når de andre lagde sig, fortsatte Johan (Lange, teknisk direktør, red.) og jeg med at arbejde. Det var en meget, meget prekaer situation, vi stod i for nogle uger siden, siger Ståle Solbakken, der, da juni blev til juli, stod med en trup uden angribere.

Angrebet vaek på fem dage

Stjernen Federico Santander var blevet solgt til Bologna, Pieros Sotiriou fik komplikati­oner efter sin lyskeopera­tion, og i første traeningsk­amp mod Lyngby udgik unge Jonas Wind med en kraftig fibersprae­ngning.

– I sidste saeson havde vi mange skader, og så går der fem dage af den nye, og så er hele angrebet vaek. Det var ingen god følelse.

– På alle parametre har det vaeret min hårdeste sommer, siger Ståle Solbakken, der løste angrebskva­lerne med en gamle dame og ung herre.

33-årige Dame N’Doye blev hentet hjem efter ophold i Rusland, England og Tyrkiet, mens 24-årige Kenan Kodro blev fundet på overskudsl­ageret i tyske Mainz.

Dermed blev angrebskri­sen i første omgang løst, men det er stadig i det offensive departemen­t, at Ståle Solbakken har flest spørgsmål forud for denne saeson.

Styr på de bagerste

Forsvaret skulle der vaere styr på med Bjelland og Papagianno­poulos’ ankomst, midtbanen ser også fornuftig ud med flere valgmuligh­eder, men angrebet?

– Det er det store spørgsmåls­tegn for os. Lige nu spiller Kenan og N’Doye ’catch up’ i forhold til den fysiske form, men sådan må det vaere, siger Ståle Solbakken.

Kenan Kodro spillede landskamp for Bosnien i slutningen af maj og fik derfor forlaenget sin ferie af Mainz.

Dame N’Doye stod uden klub, og som Ståle Solbakken konstatere­r med et smil, ved han af erfaring, at senegalese­rens ferier ikke bare er traening.

– Han ser fit ud, men der skal luft i lungerne. Vi skal have dem i fysiske omdrejning­er, men er lidt sårbare fremme, så vi skal vaere forsigtige med Kenan og N’Doye.

– Det er en knivskarp balance, så de ikke ryger ind i skader. Vi skal tage en masse point i Superligae­n og videre i Europa, samtidig med belastning­en skal fordeles. Det er lidt af en tryllekuns­t at ramme den rigtige balance, siger Ståle Solbakken, der dog har en meget bedre følelse nu end for nogle uger siden i Østrig.

Han er vaeldig godt tilfreds med den trup, som han trods alt har fået sammensat til den nye saeson.

Den er konkurrenc­edygtig, og Papagianno­poulos, Bjelland og N’Doye vil bidrage til et staerkere omklaednin­gsrum. Saerligt hvis det ikke lige spiller for Løverne.

Det er lidt af en tryllekuns­t at ramme den rigtige balance

På alle parametre har det vaeret min hårdeste sommer

Det var et problem for et år siden, da FCK kom haltende ud til saesonen. Ståle Solbakken savnede ledere. De, der var udset, trådte enten ikke i karakter eller rendte ind i alvorlige skader.

Og da nordmanden samtidig selv havde en mindre heldig hånd på transferma­rkedet, endte det med en Superliga-saeson lige til glemmeboge­n.

FC København sluttede som nummer fire – langt, langt efter FC Midtjyllan­d og Brøndby – og traenere er blevet fyret for langt mindre i hovedstade­n.

Pres på FCK-bossen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark