Ekstra Bladet

DENNE SEJR ER MEGET VIGTIG

Trek-holdet fejrede John Degenkolbs etapesejr, som var den afgørende for selve teamets overlevels­e

-

ROUBAIX (Ekstra Bladet): Teammanage­r Luca Guercilena måtte kraeve servicevog­nen stoppet, så han kunne komme ud i det fri, saette sig i rabatten og stikke hovedet ned mellem benene for at få blod til hjernen.

Pressechef Elke Weylandt hoppede op i luften af bar begejstrin­g og forstrakte en muskel i laeggen, så hun måtte humpe rundt i målområdet.

Og ved Trek-bussen faldt medlemmer af staben hinanden om halsen og highfivede beskidte ryttere, da de rullede ind med smil så brede, som hvis de havde vundet Tour de France.

Tidligere vinder

Alt sammen på grund af John Degenkolb, som sejrede på årets mest omtalte etape i Tour de France og som tidligere vinder af brostenskl­assikeren Paris-Roubaix levede op til alle de forventnin­ger, der har vaeret til ham, og som han alt for laenge ikke har indfriet.

– Denne sejr er meget, meget vigtig. Lad mig sige det sådan: Den er ufattelig vigtig for holdet, sagde Treksports­direktør Kim Andersen.

– Før etapen sagde Luca, at hvis vi kunne vinde den her … ja, det er bare så enormt vigtigt for os at vinde netop denne sejr, fordi etapen har vaeret så omtalt og imødeset af alle.

– Vi var under tungt pres. Det tør jeg godt sige, sagde Kim Andersen.

– Det lyder naesten, som om det var et spørgsmål om holdets overlevels­e?

– Nej, det vil jeg ikke sige, men det er en hårdt tiltraengt sejr, sagde Kim Andersen.

– Den er vigtig for holdet, og den var vigtig for John, som har arbejdet hårdt for at komme tilbage til sit niveau. Det har vaeret lang, lang, lang vej tilbage for ham.

Kørt ned

Degenkolb vandt Paris-Roubaix og Milano-Sanremo i 2015 og var i 2016 favorit i forårsklas­sikerne. Saesonen blev dog ødelagt af en forfaerdel­ig traeningsu­lykke i Calpe i Spanien, hvor han og en stribe holdkammer­ater blev kørt ned af en britisk turist, der kørte i den forkerte side af vejen.

Siden har Degenkolb kaempet for at komme tilbage, men uheld har gjort vejen bumlet og ufremkomme­lig.

– Han har vaeret utrolig uheldig med styrt og sygdom. Vi har egentlig ikke gjort noget specifikt for at få ham på fode igen. Vi har bare givet ham den tid, der skulle til, sagde Kim Andersen.

– Og tiden var da ved at løbe ud, sagde han og grinede lettet.

Vi var under tungt pres. Det tør jeg godt sige

Den var vigtig for John, som har arbejdet hårdt for at komme tilbage til sit niveau

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark