Ekstra Bladet

FUGLSANG MÅTTE RÅBE HØJT I RADIOEN

ALENE: Der manglede lyseblå holdkammer­ater omkring Jakob Fuglsang, da han havde brug for dem efter sin defekt på den vigtige brostens-etape

-

ROUBAIX (Ekstra Bladet): Egentlig gik det meget godt for Jakob Fuglsang og co., men han blev fanget af et styrt foran sig på brostensse­ktion 12, og så begyndte panikken at brede sig.

For det var netop i den sektion, hvor løbet for alvor blev skabt, og der blev lagt pres på. Men holdkammer­aterne var der ikke, og så måtte kaptajnen råbe højt i radioen.

– Det var, da jeg var på vej tilbage efter styrtet. Holdkammer­aterne sad foran mig. Men faktisk var jeg foran dem på brostensst­ykket, og de må have passeret mig. Og jeg sagde til dem, at jeg var bag dem og havde brug for hjaelp, sagde Jakob Fuglsang ved Astana-bussen.

Møgbeskidt

Han kom dog op igen og formåede også at laegge pres på. Men det førte ikke til noget, og han kom til mål i favoritgru­ppen – møgbeskidt efter ridtet hen over de nordfransk­e brosten. Et bad havde fået ham til at ligne et menneske igen, og han kunne ved holdbussen konkludere, at selvom benene havde vaeret gode, så manglede holdet noget i at kunne føre taktikken ud i livet.

– Jeg ville gerne have haft, at vi havde vaeret mere samlet. Vi kaempede hårdt, men var ofte kun to mand.

– Hvis vi skulle have lagt pres på, som jo egentlig var vores intention, så skulle vi have vaeret taettere som hold og haft muligheden for at angribe som et hold og holde tempoet oppe efter brostenene, sagde danskeren.

Tabte ikke tid

Sportsdire­ktør Dimitrij Fofonov indrømmer også, at situatione­n måske ikke blev løst til ug med kryds og slange. Men vaerre var det heller ikke.

– Jeg var nervøs der, for der var ikke overblik over løbet. Men vi fik meldinger, og vi havde arrangeret, at Michael Valgren skulle blive ved ham – også fordi de to naesten passer cykler sammen. Og han kom op igen.

– Alt i alt er vi tilfredse. Vi tabte ikke tid før bjergene, sagde Fofonov.

Jakob Fuglsang går til hviledagen på 7.-pladsen 1,33 minutter efter Greg Van Avermaet i førertrøje­n, og han ser frem til at køre i bjergene, der er på menuen allerede i morgen.

– Jeg har det godt og ser frem til bjergene. Hviledagen skal bruges til at fylde depoterne op, og så drejer det sig om bjergene. Touren starter virkelig der, sagde danskeren.

Etapen tirsdag byder på fem klassifice­rede stigninger – heraf tre i kategori 1 og en uden for kategori.

Jeg ville gerne have haft, at vi havde vaeret mere samlet

Jeg har det godt og ser frem til bjergene. Touren starter virkelig der

 ?? FOTO: AP ?? Michal Kwiatkowsk­i styrtede på brostenene foran bl.a. Jakob Fuglsang og Chris Froome.
FOTO: AP Michal Kwiatkowsk­i styrtede på brostenene foran bl.a. Jakob Fuglsang og Chris Froome.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark