Ekstra Bladet

Jeg fortjente en på synet

ROMAINS STØRSTE KRISE: Kolleger og medier har vaeret ude efter Romain Grosjean efter en problemfyl­dt saeson, men det er vand i forhold til, hvad han blev udsat for i 2012

- JONAS HÜTTEL

En fluefanger, som burde kigge indad ...

Renaults Nico Hülkenberg var temmelig irriteret over at vaere blevet uskyldigt impliceret i Romain Grosjeans ulykke på Circuit Barcelona-Catalunya under Spaniens Grand Prix.

– Knaegten spinder otte gange på en weekend. Han er bare uforudsige­lig. Måske han skal overveje at skifte sport til ballet. Hvis han vil spinde, skal han ikke gøre det på første omgang, men alene et sted, tordnede tyskeren.

Netop hårde ord fra andre kørere gør allermest ondt på Romain Grosjean, som i første halvdel af 2018-saesonen har gennemleve­t lidt af en formkrisen. Senest med ulykker både i Frankrig og på Silverston­e.

– Det vaerste er at få kritik fra dem, du kører imod. Medierne og fans kan enten lide dig eller ikke lide dig, uanset hvad du foretager dig. Det er, hvad det er. Når det kommer fra andre kørere, er det hårdere, fordi du konkurrere­r mod dem og spiller et farligt spil.

– Det er svaert at komme på gridden og vide, at de andre kritiserer dig, siger han.

Vred på sig selv

Ordene faldt tidligere på saesonen, da en lille pressesean­ce med Romain Grosjean pludselig kom til at handle om karrierens største krise og om, hvordan man håndterer sådanne nedture.

For selv om franskmand­ens (for mange) crash gør ondt i selvtillid­en og på pointkonto­en, er den ingenting i forhold til stormvejre­t omkring hans person og kørsel i 2012.

En voldsom ulykke i starten af Belgiens Grand Prix sendte fire kørere ud af løbet og udløste den første løbskarant­aene i Formel 1 siden Michael Schumacher i 1994. Nogle løb senere på Suzuka var den gal igen for den davaerende Lotus-kører.

– Alle har forskellig­e holdninger til hver haendelse. Taler vi 2012, var min største fejl IKKE på Spa. Det var Japan, hvor jeg ramte Mark (Webber, red.) i sving et.

– På Spa kunne man altid argumenter­e for, at Lewis havde 50 centimeter mere plads på sin højre side. Folk siger: ’Spa, Spa, Spa, det var den store fejl’. Nej, for mig var Japan min største fejl. Jeg var meget vred på mig selv, fortaeller Romain Grosjean.

Alle laver fejl

Sammen følelse havde Mark Webber, som efter ulykken konfronter­ede franskmand­en og ganske hyppigt citeret udnaevnte ham til en tosse på første omgang, en ’first lap nutcase’.

– Hvis han havde givet mig en på synet lige der, havde jeg ikke sagt noget. Det havde han ret til at gøre. Jeg var fuldt ud klar over, at jeg havde fucket op og lavet en kaempefejl. Han kom over – jeg sagde undskyld og havde det forfaerdel­igt.

– Løbet efter i Korea tabte jeg tre positioner i starten, fordi alle vidste, at jeg var i en svaer position og prøvede at holde mig ude af problemer. Først i 2013 kunne jeg rigtig angribe igen. De andre køreres kritik er den vaerste, siger franskmand­en.

Han rejste sig imidlertid med en imponerend­e 2013saeson for Lotus, hvor han seks gange stod på podiet.

– Man laerer meget, og det gør dig staerkere. Hvis jeg ikke havde haft Spa 2012, ville jeg formentlig aldrig have opsøgt en psykolog. Det er

For mig var Japan min største fejl. Jeg var meget vred på mig selv

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Selvom Grosjeans seneste crash i Baku og Spanien har ramt både selvtillid­en og pointkonto­en, er det ingenting i forhold til stormvejre­t for seks år siden.
FOTO: JAN SOMMER Selvom Grosjeans seneste crash i Baku og Spanien har ramt både selvtillid­en og pointkonto­en, er det ingenting i forhold til stormvejre­t for seks år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark