Ekstra Bladet

Jeg søgte laege for sent

- Aflysning kan man ikke vaere bekendt overfor publikum, siger den folkekaere skuespille­r

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

I går meddelte Cirkusrevy­en, at revyens store stjerne, Ulf Pilgaard med 38 somre på Bakken, skulle erstattes af kollegaen Henrik Koefoed. Indtil videre, som det hed.

Det skabte en del travlhed. Alle ved, at dels melder Ulf ikke fra uden alvorlig grund, dels henter man ikke en rutineret spiller som Henrik Koefoed ind og saetter ham til at laere alle Ulfs solo-sketches på en weekend med mindre, det er strengt nødvendigt.

– Ja, det har vaeret noget skidt. Jeg havde sgu’ ondt. Jeg gik på scenen og havde pisse-ondt for at sige det, som det var. Men nu går det meget bedre. Medicinen hjaelper, og jeg er hurtigt tilbage igen. Det kan jeg godt love for.

Med et karakteris­tisk Ulf Pilgaard-grin slår han fast, at rygterne om hans snarlige død er staerkt overdrevne.

– Der er ingen grund til at blaese det her op. Jeg havde rigtig meget ondt i maven – og ja – jeg trak den i ørerne med at gå til laegen. ’Typisk maend’, som Amalie Dollerup sagde.

Medicin skabte mavesår

Ifølge Ulf er hans mavesår af den ukomplicer­ede og lette slags. Der var tale om flere små sår, som havde aetset sig ind i slimhinden. Og problemet er angiveligt opstået på grund af noget hjertemedi­cin, som han ikke kan tåle.

– Men alt det er der styr på nu. Faktisk har jeg på det seneste slet ikke haft ondt. Så det går bestemt den rigtige vej. Jeg regner helt klart med, at jeg er tilbage i revyen allerede den kommende weekend – med mindre et eller andet går helt galt, og det, tror jeg ikke, vil ske.

Der skal meget til

Med smil i stemmen konstatere­r han, at Henrik Koefoed skal have mulighed for at spille lidt, når han nu har haft al besvaeret med at laere rollerne.

– Jeg skal bare have lidt fred og ro nu, for selvfølgel­ig er det rigtigt, at jeg ikke lagde mig for ingenting. Det gør man ikke i mit fag. Vi kører ikke som i det offentlige, hvor man kan melde sig syg med en lille mavepine. Jeg fik meget ondt i maven, og jeg gik vel med det i en 14 dages tid, før jeg kapitulere­de. Når jeg gik så laenge, før jeg opsøgte laege, skyldes det ikke angst for, hvad det kunne vaere, men det faktum at det kunne betyde aflysning, og det kan man ikke vaere bekendt over for publikum.

Ulf bliver nu behandlet med syredaempe­nde medicin, og så undgår han ting, som kan påvirke og forstaerke syren i maven. Rødvin for eksempel.

– Nej for pokker, ingen rødvin eller andet, der kan bide i mavesaekke­n. Jeg får i stedet masser af vand. Og salt. Og så får jeg proteindri­k. Det kan naesten erstatte et måltid. Det er skide godt, for det laegger lige som en beskyttend­e hinde inde i maven. Jeg spiser i øvrigt også yoghurt, så jeg passer meget på mig selv.

Få aflysninge­r

Siden den nu 77-årige skuespille­r debuterede på Allé Scenen i 1963, har han kun aflyst sin optraeden ganske få gange.

Den ene gang var, da han midt i 90’erne blev opereret for en medfødt hjertefejl og ved samme lejlighed kunstig hjerteklap.

En anden gang skyldtes det en braekket arm.

Men hvis det ikke lige har handlet om hjertet – og her måtte han igen en tur på hospitalet i 2011 – eller et brud på armen, har han stort set holdt ’buret rent’.

– Kald det pligtfølel­se. Kald det, hvad du vil. Men folk kommer langvejs fra, og når de har glaedet sig til at se én, skal de ikke skuffes. Derfor havde jeg det skidt med de to aflyste forestilli­nger i onsdags og det faktum, at jeg måtte gå hjem igen i fredag. Men smerterne var altså for store lige der. I dag er det ovre. Jeg restituere­r og vender tilbage for fuld hammer så hurtigt som muligt. Det her kommer ikke til at traekke i langdrag. Og jeg bliver irriteret, hvis nogen forsøger at gøre mig mere syg, end jeg er. Det er noget pjat.

Ulf understreg­er, at han er meget glad, fordi hans chef på Cirkusrevy­en, Torben Traesko Pedersen, skaffede en stand-in, så han kan nå at komme sig rigtigt, før det atter brager løs.

Jeg gik på scenen og havde pisse-ondt

Vi kører ikke som i det offentlige, hvor man kan melde sig syg med en lille mavepine

Nej for pokker, ingen rødvin eller andet, der kan bide i mavesaekke­n

Folk kommer langvejs fra, og når de har glaedet sig til at se én, skal de ikke skuffes

fik en

– Både for publikums og min skyld har det vaeret en god løsning. Og Henrik Koefoed er en pissedygti­g kollega, som jeg tidligere har spillet med i Cirkusrevy­en, erklaerer han.

 ?? FOTO: MICHAEL STUB ?? UkueligUlf Pilgaard lover sine mange fans, at han er tilbage i Cirkusrevy­en i naeste weekend. Med mindre noget går helt galt.
FOTO: MICHAEL STUB UkueligUlf Pilgaard lover sine mange fans, at han er tilbage i Cirkusrevy­en i naeste weekend. Med mindre noget går helt galt.
 ?? FOTO: RUMLE SKAFTE ?? Henrik Koefoed optrådte i 1992 i Cirkusrevy­en, og før weekenden sprang han uden tøven ind og kastede sig over Ulfs sketches.
FOTO: RUMLE SKAFTE Henrik Koefoed optrådte i 1992 i Cirkusrevy­en, og før weekenden sprang han uden tøven ind og kastede sig over Ulfs sketches.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark