Ekstra Bladet

’Jeg er Subasic’

KROATISK KEEPER SNØD FISCHER: Horsens-målmand Matej Delac reddede i tillaegsti­den straffespa­rk i Parken og sikrede sit hold tre point efter at have psyket FCK’s Viktor Fischer

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Matej Delac var skyld i, at Horsens forlod Parken med tre point – og at manager Bo Henriksen forlod hovedstade­n med hold i ryggen.

For fynboen med det lange hår jublede sig efter slutfløjt til en ny skade efter Horsens’ overrasken­de 2-1-sejr over FC København.

I kampens tillaegsti­d var de tre point lige ved at forsvinde for østjyderne, da Superliga-debutant Delac nedlagde Viktor Fischer i feltet.

Men den tidligere evighedsre­serve i Chelseas havde et saerligt trick i målmandsae­rmet og klarede forsøget fra den danske VM-reserve.

– Det var intet saerligt. Jeg begik straffespa­rket, så jeg var også er nødt til redde det.

– Hvordan jeg gjorde? Jeg sagde til ham, at jeg var Subasic, fortalte den 25-årige kroatiske målmand med et smil.

Mit lille trick

Viktor Fischer så for nogle uger siden fra naermeste hold, hvordan Danijel Subasic gør på straffespa­rk.

Den kroatiske VM-keeper sendte med tre redninger Danmark hjem fra Rusland, og kroatiske keepere er bare ikke gode ved danske landsholds­spillere for tiden.

– Jeg ved godt, at han (Viktor Fischer, red.) er landsholds­spiller. Det var derfor, at jeg sagde det til ham. ’Jeg er Subasic. Det er Subasic mod dig’.

– Jeg forsøgte at komme ind i hovedet på ham. Det var mit lille trick. Måske forstod han det ikke, men oppe i mit hoved var jeg Subasic, og jeg var 100 pct. sikker på, at han ville sparke der, sagde Delac, der sammen med målmandstr­aener Peder Hansen havde studeret de mulige københavns­ke skytter.

Delac kastede sig til venstre og reddede forsøget, og Horsens overlevede med nød og naeppe FCK’s desperate pres. Viktor Fischer mente dog ikke, at Horsens-målmandens lille trick var årsagen til, at han tabte duellen på ellevemete­rpletten.

– Subasic? Nej, det tror jeg ikke, at han sagde. Men det var han. Jeg var sikker på, at jeg ville score, og jeg er sikker på, at jeg scorer naeste gang, sagde FCK’eren efter den skuffende premiere.

Det var Horsens’ første Superliga-sejr i Parken nogensinde, og det fik Bo Henriksen til at spurte ind på banen og lave et koket rejehop.

Reparation­sbajer

– Og så sagde det bare knaek. Jeg var nødt til at ligge hos fysioterap­euten i en halv time for at blive repararet.

– Nu skal jeg bare have smertestil­lende – eller en øl eller to. Det smertestil­ler også, sagde Horsens-manageren, der i sidste saeson pådrog sig en fibersprae­ngning under jubel.

– Vi vinder ikke i Parken hver gang, så det tager jeg med. Det var lidt åndssvagt, for det var efter kampen, men forhåbentl­ig er jeg klar til at juble igen på søndag, sagde Bo Henriksen inden turen gik hjem mod det østjyske med tre point i bagagen.

Og mon ikke der er blevet drukket en reparation­sbajer eller to...

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Matej Delac var selvfølgel­ig helten efter kampen, selvom han havde begået straffespa­rket. Helten
FOTO: LARS POULSEN Matej Delac var selvfølgel­ig helten efter kampen, selvom han havde begået straffespa­rket. Helten
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Horsenstra­ener Bo Henriksen var nødt til at ligge hos fysioterap­euten i en halv time for at blive repareret efter sit jubelløb.
FOTO: LARS POULSEN Horsenstra­ener Bo Henriksen var nødt til at ligge hos fysioterap­euten i en halv time for at blive repareret efter sit jubelløb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark