Ekstra Bladet

Jeg har begået fejl

IKKE GODT NOK: Astana har ikke fungeret optimalt i Touren, indrømmer Jakob Fuglsang, der som kaptajn påtager sig sin del af skylden

-

CHAMBÉRY (Ekstra Bladet): Dårlige placeringe­r ved styrt. Fanget i et sidevindsa­ngreb. Manglende hjaelp til kaptajnen ved defekt.

Det lyder som et mareridts-scenarie for et cykelhold, der med naeb og klør kaemper for at holde sin kaptajn inde i kampen om Tourføring­en. Men det har vaeret hverdag for Astana under Tourens første del, hvor indtrykket af holdet har vaeret meget blandet.

– Det er også min opfattelse. Vi har haft dage, hvor det har fungeret supergodt, og der har vaeret dage, hvor det er gået mindre godt.

– Det har ikke vaeret lige godt hver dag – jeg har heller ikke vaeret lige god hver dag, konstatere­r Jakob Fuglsang.

Han og de øvrige Astanarytt­ere holdt i går hviledag i Chambéry, hvor han fik besøg af hustruen, Loulou, og datteren, Jamie Lou.

Der var tid til at se den lille pige stavre hen over gulvet på Best Western Hotel Alexander Park – det kunne hun ikke, da Fuglsang forlod hjemmet i Monaco for at tage til Touren.

Men der var også tid til en kort pressesean­ce, hvor Astanas problemer var på dagsordene­n-

Dårlige beslutning­er

Jeg har forsøgt at tage hensyn til holdet, så vi kunne spare kraefter – vi skal jo gerne hele vejen til Paris

Fuglsang uddybede gerne, da Ekstra Bladet spurgte ind til, hvorledes han mente, at han havde fejlet.

– Det kan have vaeret både i forhold til, at jeg ikke har vaeret tydelig nok eller ikke har forlangt nok af mine holdkammer­ater. Men det kan også have vaeret i forhold til at tage dårlige beslutning­er.

– Det har vaeret fejl, men de skal ses i lyset af, at vi har forsøgt at spare Tanel (Kangert, red.) og Jesper (Hansen, red.) så meget som muligt.

– Fordi jeg har forsøgt at tage hensyn til holdet, så vi kunne spare kraefter – vi skal jo gerne hele vejen til Paris.

– Vi har ikke 100 kilo-fyren, der kan køre forrest i feltet i to timer. Og så mistede vi også Luis (Léon Sánchez, red.) alt, alt for tidligt. Han havde vaeret en stor hjaelp for os, siger Jakob Fuglsang.

Den danske cykelstjer­ne glaeder sig over, at der efter hviledagen­e er bjerge på menuen – og at han trods alt er kommet fornuftigt ud af den første del.

Alt at tabe

– Hvis man ser klassement­maessigt, er jeg godt tilfreds. Helt sikkert. Der ser det rigtig fornuftigt ud. Jeg har nogle af de allerstørs­te favoritter bag mig. Med få sekunder ganske vist, men stadig bag mig.

– For dem, der kører klassement, starter Touren først nu. Indtil nu har man kunnet tabe det hele, men ikke rigtig kunnet vinde så meget, forklarer han.

– Brostenene kunne have vaeret en mulighed. Men der blev kørt meget defensivt. Måske er det meget normalt, for har man ikke brostenene som metier, så gaelder det bare om at overleve, siger Jakob Fuglsang.

Første test for Fuglsang og co. kommer i dag, hvor rytterne skal til Le Grand-Bornand. En etape, der byder på tre stigninger i kategori 1 og en enkelt uden for kategori.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Tid til eftertanke – Det har ikke vaeret lige godt hver dag. Jeg har heller ikke vaeret lige god hver dag, konstatere­r Jakob Fuglsang efter den første del af Touren, hvor den danske cykelstjer­ne og Astana-kollegerne er kørt ind i adskillige problemer.
FOTO: CLAUS BONNERUP Tid til eftertanke – Det har ikke vaeret lige godt hver dag. Jeg har heller ikke vaeret lige god hver dag, konstatere­r Jakob Fuglsang efter den første del af Touren, hvor den danske cykelstjer­ne og Astana-kollegerne er kørt ind i adskillige problemer.
 ??  ??
 ?? FOTO: STEPHANE MAHE FOTO: BRIAN ASKVIG ?? Astana-holdet har kaempet hårdt for at holde kaptajn Fuglsang inde i kampen om podieplace­ringerne i Tour de France. Holdkammer­aten Luis Léon Sánchez måtte forlade Touren allerede efter 2. etape med brud på venstre albue og fire ribben.
FOTO: STEPHANE MAHE FOTO: BRIAN ASKVIG Astana-holdet har kaempet hårdt for at holde kaptajn Fuglsang inde i kampen om podieplace­ringerne i Tour de France. Holdkammer­aten Luis Léon Sánchez måtte forlade Touren allerede efter 2. etape med brud på venstre albue og fire ribben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark