Ekstra Bladet

Hvidt snit

-

AIX-LES-BAINS: (Ekstra Bladet): Syv hvide trøjer har Søren Kragh Andersen forøget garderoben med siden holdløbet på 3. etape.

Tourens karakteris­tiske ungdomstrø­je kunne den 23årige fynbo stadig kalde sin på den første hviledag, som han henlagde på Hotel Ibis Styles i Aix-les-Bains i idylliske bjerg-omgivelser.

Men det er formentlig slut allerede i dag.

For her venter alperne, og det er ikke danskerens terraen, og selv om forspringe­t til den naermeste mulige udfordrer på dagens etape er på mere end syv et halvt minut, er den ikke en prioritet.

– Det er overhovede­t ikke et mål. Jeg taber den sikkert inden for en eller to dage, må jeg formode. Jeg er ikke bjergrytte­r – jeg er her for Tom Dumoulin.

– Jeg tager arbejdshan­dskerne på for ham. Nu har jeg nydt min trøje og gjort det godt i den, siger Søren Kragh Andersen beskedent.

En stor oplevelse

Den hollandske kaptajn vil dog ikke afskrive sin unge hjaelper endnu.

– Søren har en stor føring, og vi vil gerne holde trøjen så lang tid som muligt, for det er stort at have en trøje på holdet. Og det er en oplevelse både for Søren og os, at han kører i den, siger Tom Dumoulin til Ekstra Bladet.

Dumoulin er naturligvi­s Sunwebs altoversky­ggende kaptajn. Men han har også på naermeste hold set Kragh Andersen og det, han er i stand til. Så for ham er det ikke en umulig mission.

– Jeg har to gange vaeret i højde-traeningsl­ejr med ham, og på sine bedste dage kan han klatre og faktisk gøre meget ondt på mig.

– Forhåbentl­ig kan han både hjaelpe mig og holde trøjen, siger Tom Dumoulin.

Jeg taber den sikkert inden for en eller to dage, må jeg formode. Jeg er ikke bjergrytte­r

Gode bjergben

Det er flotte ord fra den tidligere Giro d’Italia-vinder – men de bider ikke rigtigt på en beskeden fynbo.

– Det handler om at spare på kraefterne på de rigtige tidspunkte­r. Så kan det vaere, at der kommer en dag, hvor jeg får brug for dem. Så ambitioner­ne om at køre klassement er der ikke og har aldrig vaeret der.

– Jeg håber, at jeg har gode bjergben. Formen ser ud til at vaere god. Så jeg skal gøre mit bedste for at vaere der så lang tid som muligt for Tom og se, hvor langt det raekker, siger Søren Kragh Andersen – der trods alt får lov til at køre i den kridhvide trøje i dag i Alperne.

 ?? FOTO: JEFF PACHOUD ?? Søren Kragh Andersen har siden 3. etape kunnet traekke den hvide ungdomstrø­je over hovedet, men i bjergene vil han ikke forsøge at holde på den.
FOTO: JEFF PACHOUD Søren Kragh Andersen har siden 3. etape kunnet traekke den hvide ungdomstrø­je over hovedet, men i bjergene vil han ikke forsøge at holde på den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark