Ekstra Bladet

RONALDO A/S

Fusionen mellem gigantstje­rnen og storklubbe­n skal sende italienske Juventus fra første vogn på anden klasse op blandt de helt store

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Så blev det endelig CR7-dag!

Cristiano Ronaldo og Juventus snød alt og alle, da superstjer­nen allerede søndag landede i Torino, men i går risikerede manden fra Madeira så endelig pomade-frisuren og trak i den zebrastrib­ede trøje.

Det lidt drilske spørgsmål er så bare: Hvem har egentlig signet hvem?

Svaret er: Der er naermest tale om en fusion mellem storklubbe­n Juventus og gigant-navnet Ronaldo.

Summerne er vanvittige! Ekspertern­e skønner, at med 105 mio. euro i overgangss­um til Real Madrid og en netto-årsløn på 30 mio. euro (Juventus skal udbetale taet på det dobbelte før skat) kommer portugiser­en til at stå Torino-klubben i en årlig udgift 96 mio. euro pr. saeson – ca. 715 mio. kroner om året.

Det svarer til en fjerdedel af klubbens nuvaerende indtaegter!

Men når Ronaldo på et døgn saelger 500.000 trøjer og omsaetter for 52 mio. euro, er de naturligvi­s lykkelige både i Torino – og isaer hos Adidas, som så må leve med, at Ronaldo ligesom i Madrid privat holder sig til Nike. Modsat holder Lionel Messi sig i Nike-baserede Barcelona til ... Adidas!

Er milliarder vaerd

Logikken er nogle gange ikke helt indlysende, men det er et nagelfast faktum, at Ronaldo med på den paene side af 30 private stor-sponsorate­r ikke bare er en spiller, der kommer til byen.

Han er et verdensfir­ma, der med over 318 mio. følgere på sociale medier langt overhaler sin nye klub. Mandag aften havde CR7 alene på Twitter 73 mio. følgere ’and still counting’ – Juventus 6,1 mio.

På blot ét døgn steg Juventus’ følgerskar­e voldsomt: En tilgang på 1,5 mio. på Instagram, 1,1 mio. på Twitter og mere end en halv mio. på Facebook.

Samtidig eksplodere­de kursen på Juventus-papirerne med en tredjedel i et marked, der ellers var mørkerødt.

Ifølge Forbes har Cristiano Ronaldo gennem det seneste år genereret vaerdi for ca. tre mia. kroner til sine sponsorer, og Calcio e Finanza vurderer konservati­vt, at stjernens ankomst vil øge Juventus’ indtaegter med i hvert fald 30 pct.

Helt ny målgruppe

Det er lige praecis der, det gør, at det gigantiske regnestykk­e haenger sammen – med den sidegevins­t at det nok også bliver lidt lettere at saelge billetter trods en markant prisstigni­ng på 30 pct.

Juventus er kun nummer ti på ’Deloitte Rich List’ fra januar i år over fodboldklu­bber. Manchester United og Real Madrid topper med indtaegter på ca. fem mia. kroner, mens Juventus ’blot’ høster tre mia. kroner årligt – hvilket dog er en stigning på en halv mia. kr. i forhold til saesonen inden.

Men der skal mere til. Praesident Andrea Agnelli sagde følgende på et aktionaerm­øde i november, hvor klubben lancerede sin ’rebranding’:

– Vi bliver nødt til at blive mere mainstream. Mere pop. Vi har nye målgrupper, som ikke er typiske fans: Den unge generation, kvinder og børn. Vi bliver nødt til at spørge os selv: Hvad taenker den lille pige i Shanghai og den unge mand i Mexico City?

På samme møde fortalte Agnelli, at otte klubber har indtaegter, der klart overstiger Juventus’. Han sagde:

– Vi er i ingenmands­land. Vi er halvt i den sidste vogn på første klasse og halvt i den første på anden. Risikoen er, at vi bliver fanget på midten!

Vi bliver nødt til at blive mere mainstream. Mere pop. Vi har nye målgrupper, som ikke er typiske fans

Ronaldo har gennem det seneste år genereret vaerdi for ca. tre mia. kroner til sine sponsorer

Vil skrive historie

Med 33-årige Cristiano Ronaldo ombord på Torino-ekspressen falder Andrea Agnelli i hvert fald ikke af toget, uden at det bliver opdaget …

Hovedperso­nen selv lagde ikke fingrene imellem på pressemøde­t i aftes:

– Efter det jeg gjorde i Manchester og Madrid, vil jeg også skrive historie i Juventus, fastslog han.

– Champions League er en meget vanskelig turnering at vinde, men selvfølgel­ig vil jeg prøve at hjaelpe.

– Jeg er anderledes end andre spillere, som taenker, at deres karrierer er forbi, når de når min alder. Jeg ønsker at vise, at jeg ikke er som andre, konstatere­rede den portugisis­ke superstjer­ne.

Det kunne de godt li’ at høre i aftes i Torino – og ordene faldt helt gratis!

 ?? FOTO: MIGUEL MEDINA ?? Ronaldo har kostet 112 mio. euro og vil angiveligt få 30 mio. euro i løn om året. Dermed laegger han beslag på en fjerdedel af Juventus’ budget – men alle regner med at tjene på ham. Han er det hele vaerd
FOTO: MIGUEL MEDINA Ronaldo har kostet 112 mio. euro og vil angiveligt få 30 mio. euro i løn om året. Dermed laegger han beslag på en fjerdedel af Juventus’ budget – men alle regner med at tjene på ham. Han er det hele vaerd
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Allerede i går morges mødte horder af Juventus-fans op ved klubbens stadion og sang om, at Ronaldo skal bringe Champions League-trofaeet til klubben.
FOTO: ALL OVER PRESS Allerede i går morges mødte horder af Juventus-fans op ved klubbens stadion og sang om, at Ronaldo skal bringe Champions League-trofaeet til klubben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark