Ekstra Bladet

Ledelsen: Derfor er det nødvendigt

- FOTO: OLIVIA LOFTLUND

Ekstra Bladet ville gerne have haft et interview med ledelsen i Sundheds- og Omsorgsfor­valtningen om, hvorfor de har fundet det nødvendigt at indføre et totalt rygeforbud.

Men på grund af ferie er det i stedet blevet til denne skriftlige kommentar fra Lars Matthiesen, som er administra­tionschef i forvaltnin­gen:

’Københavns Kommune har i mange år vaeret røgfri, når det gaelder kommunens lokaler og biler.

Sundheds- og Omsorgsfor­valtningen­s ledelse har derfor – efter en grundig behandling i Centralfor­valtningen­s MED-udvalg – nu valgt at tage det naeste skridt mod et sundere og bedre arbejdsmil­jø ved at indføre røgfri arbejdstid for ansatte i Centralfor­valtningen.

Som kommunal forvaltnin­g med stort fokus på sundhed og forebyggel­se har man fundet det uforenelig­t med dette at tillade rygning i arbejdstid­en’, lyder det fra Lars Matthiesen. SUNE GRAUSLUND, IT-SUPPORTER

– Hvad er din holdning til det nye rygeforbud?

– I forhold til rygeforbud­det så er det den vej, det går. Jeg synes, det er en helt naturlig udvikling, så rygeforbud er ikke til at undgå. Det påvirker ikke mig, da jeg ikke ryger. Men var jeg ryger, så ville jeg synes, at det var lidt uretfaerdi­g. Men jeg vaelger at sidestille det med alkohol. Det må man heller ikke indtage i sin arbejdstid.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Nultoleran­ce
Nogle af medarbejde­rne i Centralfor­valtningen under Sundheds- og Omsorgsfor­valtningen sidder til daglig på Københavns Rådhus. De har nu fået totalforbu­d mod rygning i deres arbejdstid.
FOTO: STINE TIDSVILDE Nultoleran­ce Nogle af medarbejde­rne i Centralfor­valtningen under Sundheds- og Omsorgsfor­valtningen sidder til daglig på Københavns Rådhus. De har nu fået totalforbu­d mod rygning i deres arbejdstid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark