Ekstra Bladet

Det gider jeg ikke tale om

Mette Blomsterbe­rg vil ikke saette ord på sin cafés underskud

- NICK STURM FOTO: MOGENS FLINDT nick@eb.dk

Alt var fryd og gammen i går aftes, hvor Mette Blomsterbe­rg var til gallapremi­ere på den nye Abba-film ’Mamma Mia’ sammen med både mand og børn, indtil snakken faldt på hendes økonomi.

Selskabet, der driver den 48-årige kage-dronnings café med beliggenhe­d i Lyngby nord for hovedstade­n, har vaeret ramt af underskud i det forgangne regnskabså­r.

Det fremgår af selskabets netop offentligg­jorte regnskab, hvor laeseren bliver mødt af et mindre minus på 60.000 kroner, som Mette Blomsterbe­rg bestemt ikke har lyst til at tale med Ekstra Bladet om.

– Jeg kan se, at dit selskab har i lille underskud i det seneste regnskab ...

– Og det vil du snakke om i aften?

– Ja.

– Men det gider jeg ikke, sagde Blomsterbe­rg.

– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg ikke gider at snakke om det, lød det, inden hun forduftede ind i maengden.

Blomsterbe­rg vil ikke sige noget om de tørre tal, men de taler for sig selv.

Dykker man dybere ned i regnskabet, fremgår det, at konditoren har forsøgt at minimere selskabets omkostning­er.

Eksempelvi­s har hun skåret i lønnen til sit personale, så selskabets personaleo­mkostninge­r er faldet fra knap 4,7 millioner kroner i 2016 til 3,9 millioner kroner i 2017.

Det fremgår ikke i regnskabet, om den formindske­de

Vi har ingen planer, så jeg tror faktisk, at vi ender med at blive i Danmark

lønudgift skyldes fyringer eller en nedskaleri­ng af lønnen til de ansatte, der ifølge cvr-registeret taeller 10-19 i 2017.

Underskudd­et skyldes slet og ret, at firmaets udgifter såsom lønudgifte­r overmatche­de selskabets indtjening – den såkaldte bruttofort­jeneste – der var på 4,5 millioner kroner mod 5,5 millioner i 2016.

I 2016 havde Blomsterbe­rgs Café ApS et overskud på 79.000 kroner, og året før det havde selskabet et underskud på 590.000 kroner.

I 2017-regnskabet lyder egenkapita­len på 484.000 kroner.

Gået på ferie

Inden konditoren, der for tiden agerer tv-vaert på TV2’s ’Sukkertopp­en’, afviste at tale om økonomi, var hun ganske åben om andre anliggende­r.

For eksempel at hun er på ferie fra chefposten på caféen og derfor nyder noget godt samvaer med familien.

– Lige nu er jeg på ferie, og det er ret dejligt. Det er også derfor, at vi er her alle sammen.

– Vi har ingen planer, så jeg tror faktisk, at vi ender med at blive i Danmark. Vi har virkelig ingenting i kalenderen – bare ren afslapning, forklarede hun.

 ??  ?? Mette Blomsterbe­rg ønsker ikke at diskutere sit firmas underskud uden for normal arbejdstid – slet ikke nu, hvor hun har taget ferie.
Mette Blomsterbe­rg ønsker ikke at diskutere sit firmas underskud uden for normal arbejdstid – slet ikke nu, hvor hun har taget ferie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark