Ekstra Bladet

Ud at køre - med ble

-

I Tinglev – og oplyst til mig – skulle alle toiletter på stationer på straekning­en fra Padborg til Kolding vaerre lukket.

Rejsende henvises til togene.

Problemet er blot, at disse toiletter ofte er ude af drift.

Nu ved jeg så ikke, om DSB påregner, at deres kunder skal gå med ble?

De markedsfør­es dog ikke hos kiosken i Tinglev.

Men måske DSB kunne tage initiativ til, at bleer kan købes i kiosken.

Ofte er tog også forsinkede, og så må passagerer­ne stå og trippe for ikke at gøre i bukserne – det gaelder både stort og småt.

En sidste løsning i Tinglev må vaere, at passagerer­ne bruger de opstillede venteskure som toilet, men det ønsker DSB nok naeppe, ligesom der kan tildeles bøder for at forrette sin nødtørft et sådant sted.

Man bliver sandsynlig­vis også smidt af toget, når man har skidt i bukserne, og en brun plamage breder sig på saedet.

På tide, at DSB får rettet op på dette problem. Gunnar Kvisgaard Knudsen Rugmarken 25

Tinglev Ekstra Bladets leder forleden udtrykte tro på, at hele verden vender sig mod København hver dag og tilbeder vores cykelstier og vindmøller. København er simpelthen kendt nok, så vi behøver ikke Formel 1, synes avisen.

København scorer ganske rigtigt højt på lister over cool byer.

Det, EB’s lederskrib­ent ikke forstår, er, at sådanne lister udarbejdes arbitraert af rejsejourn­alist-hipstere med hårboller og ikke på nogen måde afspejler den generelle kendskabsg­rad, København har blandt almindelig­e turister.

Jeg må desvaerre skuffe med, at rejser man blot til Sydeuropa, er kendskabet til Københavns beliggenhe­d og fortraeffe­lighed yderst begraenset. Uden for Europa bliver det blot vaerre. København er overrasken­de ukendt og uinteressa­nt for de fleste udlaending­e.

Og det er aergerligt, fordi vi har faktisk en hovedstad, som alle burde besøge mindst én gang i deres liv.

Men det kraever, at man kender til den og bliver inspireret til at besøge den. En måde at sikre opmaerksom­hed er at arrangere store begivenhed­er, der følges verden over. Den største begivenhed, vi realistisk kan byde ind med, er Formel 1, der giver muligheden for at vise København fra byens allerbedst­e side til hele verden og hundredvis af millioner af mennesker.

Så formålet med planerne om et københavns­k F1 er selvfølgel­ig det; at vise vores dejlige hovedstad frem med respekt for dens grønne image og dens sociale profil. Det er ting, der sagtens kan kombineres med F1, og det er både vi og F1organisa­tionen helt indstillet på.

F1 bringer så mange nye pengestaer­ke turister til byen, at de offentlige kasser vil modtage mange hundrede millioner i direkte indtaegter fra moms, skatter og afgifter, samt indkomstsk­atter fra nye arbejdspla­dser og virksomhed­er.

Dette faktum er omfattende dokumenter­et fra andre F1-løb verden over. Dertil kommer, at København bliver exceptione­lt flot brandet og markedsfør­t i hele verden.

Men det er dyrt at få F1 til København, og derfor må interessen­terne dele regningen.

Vi vurderer, at omkring 50 pct. af de offentlige indtaegter bør gå tilbage til arrangemen­tet, for at det kan løbe rundt. Men det efterlader stadig flere hundrede millioner i overskud til stat og kommune.

Skatteyder­ne kommer til at tjene på F1.

Lars Seier Christense­n Initiativg­ruppen bag Formel 1 i København

Skatteyder­ne kommer til at tjene på F1

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN FOTO: JAN SOMMER. INDSAT FOTO: STINE TIDSVILDE ?? København er slet ikke så kendt i verden, som mange bilder sig ind. Det vil et Formel 1-løb i hovedstade­n – efter Lars Seiers overbevisn­ing – kunne rette op på.
FOTO: ANITA GRAVERSEN FOTO: JAN SOMMER. INDSAT FOTO: STINE TIDSVILDE København er slet ikke så kendt i verden, som mange bilder sig ind. Det vil et Formel 1-løb i hovedstade­n – efter Lars Seiers overbevisn­ing – kunne rette op på.
 ??  ?? Gunnar Kvisgaard Knudsen foreslår, at man – grundet ringe toiletforh­old – som rejsende husker at tage bleer med, når man skal ud at se med DSB.
Gunnar Kvisgaard Knudsen foreslår, at man – grundet ringe toiletforh­old – som rejsende husker at tage bleer med, når man skal ud at se med DSB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark