Ekstra Bladet

Skamfuldt: Partifaell­er ryger op i det røde felt

-

Efter nogle dage i Europa er den amerikansk­e praesident, Donald Trump, vendt hjem til massiv kritik i USA.

Årsagen er, at han under et møde med den russiske praesident, Vladimir Putin, slog fast, at undersøgel­sen om Ruslands mulige indblandin­g i det amerikansk­e praesident­valg i 2016 er en sammensvae­rgelse.

Det får flere af hans partifaell­er op i det røde felt.

– Jeg troede aldrig, jeg skulle opleve en dag, hvor vores amerikansk­e praesident ville stå på en scene med den russiske praesident og give USA skylden for russernes angreb. Det er skamfuldt, lyder det fra den republikan­ske guvernør i Arizona, Jeff Flake.

Formanden for Repraesent­anternes Hus, republikan­eren Paul Ryan, er heller ikke imponeret over Trumps udtalelser.

– Der er ingen tvivl om, at Rusland blandede sig i vores valg, og at landet fortsat forsøger at underminer­e demokratie­t her og rundt om i verden.

– Praesident­en må anerkende, at Rusland ikke er vores allierede.

End ikke den normalt så Trump-venlige tv-station Fox News var saerlig begejstret. Nyhedsvaer­t og datter af USAs ambassadør i Rusland Abby Huntsman tweetede:

– Ingen forhandlin­ger er vaerd at lade sit folk og land tromle ned for.

 ?? FOTO: ALEXANDER ZEMLIANICH­ENKO/AP ?? Ligeglad Måske er Trump bedøvende ligeglad med problemern­e, som hans udtalelser skaber for det republikan­ske parti, mener en dansk ekspert.
FOTO: ALEXANDER ZEMLIANICH­ENKO/AP Ligeglad Måske er Trump bedøvende ligeglad med problemern­e, som hans udtalelser skaber for det republikan­ske parti, mener en dansk ekspert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark