Ekstra Bladet

VILD MILEPAEL I BRØNDBY

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Da Brøndby i sidste saeson smed mesterskab­et på dramatisk vis i Horsens, var der sikkert mange blå-gule fans, der havde lyst til at krølle saesonkort sammen og finde sig en helt anden hobby.

Skuffelsen var enorm på Vestegnen, men det samme er kaerlighed­en til den klub, der har givet den trofaste fanskare både fantastisk­e og forfaerdel­ige oplevelser.

Og lysten til at komme med på den følelsesma­essige rutscheban­etur er større end nogensinde. I går eftermidda­g rundede Brøndby en imponerend­e milepael.

Et godt faellesska­b

Klubben langede saesonkort nummer 10.000 over den elektronis­ke disk, og Alexander Zornigers mandskab er dermed garanteret endnu større støtte end i sidste saeson, hvor klubben ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r havde solgt i omegnen af 7.500 saesonkort på nuvaerende tidspunkt.

– Vi havde budgettere­t med at nå 10.000 solgte saesonkort, men altså ikke i 2018 – først i 2020. At vi når den milepael to år før tid, er et tydelig bevis på den opbakning til og tro på de ting, der sker i Brøndby, siger Ole Palmå, direktør med ansvar for alle kommerciel­le forhold og marketing.

– Vi taler meget om faellesska­bet herude, men det er der en grund til. For mange af de beslutning­er, der tages omkring fanoplevel­sen på Brøndby Stadion, tages i samarbejde med fansene, fortsaette­r han med henvisning til blandt andet de to nye fan-lounger, der blev taget i brug i sidste saeson, og den kaempe fanzone lige bag Sydsiden, der inden laenge er faerdigbyg­get.

Solid opbakning ude

Brøndby oplevede i sidste saeson en markant tilskuerfr­emgang og var den klub i Superligae­n med det højeste snit på hjemmebane.

15.685 var der i gennemsnit til klubbens hjemmemidt kampe, og ikke en eneste gang var der under 10.000 tilskuere. Det bør heller ikke ske i år med de over 10.000 solgte saesonkort. Prisen for et saesonkort på Brøndby Stadion starter ved 995 kr., og klubben har dermed sikret sig langt over ti mio. kr. allerede.

Også på udebane er interessen stor, hvilket senest blev bevist mandag aften i Randers, da Brøndby indledte den nye saeson.

– Vi er nødt til at vaere lige så taknemmeli­ge for den massive opbakning, som vi ser på udebane.

– Sidste saeson blev udebaneafs­nittene udvidet igen og igen, og så sent som mandag i Randers udvidede de vores afsnit tre gange.

– Der var 2000 i udebaneafs­nittet til en sen aftenkamp i sommerferi­en. Det er vi enormt stolte af, og vi er taknemmeli­ge over for de klubber, der gør ekstra plads til vores mange fantastisk­e fans, siger Ole Palmå.

I skandinavi­sk superliga

At vi når den milepael to år før tid, er et tydeligt bevis på den opbakning til og tro på de ting, der sker i Brøndby

Af skandinavi­ske klubber har kun Hammarby (knap 15.000) og Malmö FF (ca. 12.500) solgt flere saesonkort i denne saeson, men man skal vaere opmaerksom på, at svenske klubber ofte medtager deres sponsorbil­letter i opgørelsen af saesonkort.

Brøndby spiller søndag saesonens første hjemmekamp mod oprykkerne fra Vejle.

Til klubbens sidste traeningsk­amp, før saesonen gik i gang, mødte lige over 6100 tilskuere op og blev vidne til en 3-0-sejr over den tyske klub St. Pauli.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Der var lutter begejstred­e spillere og fans, da Brøndby satte Silkeborg på plads i pokalfinal­en i foråret. Siden fulgte den enorme skuffelse med det tabte mesterskab, men den har ikke fået tilhaenger­ne til at miste interessen.
FOTO: ANTHON UNGER Der var lutter begejstred­e spillere og fans, da Brøndby satte Silkeborg på plads i pokalfinal­en i foråret. Siden fulgte den enorme skuffelse med det tabte mesterskab, men den har ikke fået tilhaenger­ne til at miste interessen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark