Ekstra Bladet

DEN NEV LIDT

HÅRD KAMP: Den sidste stigning på Tourens første bjergetape nev i benene på Jakob Fuglsang, der dog følte sig i kontrol selvom han kortvarigt viste svaghedste­gn

-

LE GRAND-BORNAND (Ekstra Bladet): En fjerdeplad­s i klassement­et er resultatet på bundlinjen for Jakob Fuglsang efter den første bjergetape i årets Tour de France.

Men det blev også noteret, at Astana-kaptajnen kort før toppen af etapens sidste stigning, Col de Colombière, ikke kunne holde sig forrest i favoritfel­tet efter Dan Martins angreb en kilometer tidligere. Ja, faktisk så det ud til, at han havde måtte slippe, hvis toppen havde vaeret laengere vaek.

Tilbage ved holdbussen lignede han dog en rytter med overskud, og han var tilfreds med dagen, hvor han sad sammen med favoritter­ne mere end tre minutter efter etapevinde­r Julian Alaphilipp­e (Quick-Step).

– Det gik godt for mig, og jeg kom godt igennem dagen. Jeg kiggede mig ikke meget tilbage, men til sidst var der vist ikke mange tilbage bag mig.

– Men jeg skal da aerligt indrømme, at den nev lidt i benene hen over toppen.

– På den anden side vidste jeg, at toppen var rundt om hjørnet, så jeg kunne tillade mig at fire lidt og ikke køre over evne – det var kontroller­et. – Ville du også have vaeret i kontrol, hvis angrebet var kommet to kilometer fra toppen?

– Jeg, det tror jeg. Fordi der var vind, sad vi alle på kanten af vejen og forsøgte så godt som muligt at gemme os. Der var en hård positionsk­amp for at vaere bag Sky, sagde Jakob Fuglsang.

Droppede at angribe

Efter nogle dage med lidt slingrende kurs på holdet var han tilfreds med indsatsen.

Michael Valgren leverede ham i bunden af naestsidst­e stigning, Col de Romme, mens Tanel Kangert og Jesper Hansen assistered­e på Col de Colombière.

Faktisk følte han sig så godt kørende, at han tjekkede med holdet, om det sidste bjerg egnede sig til angreb.

– Jeg fik det svar, at der var ti kilometer med modvind, og så taenkte jeg, ’det giver ingen mening’. For nedkørslen var også let, og man skulle også traede, så alene kommer man ingen steder.

– Og at tro, at jeg alene kunne saette fem Sky-ryttere, var måske også lidt for optimistis­k, påpegede Fuglsang.

Ingen stor aendring

Han var tilfreds med sin fornemme placering i klassement­et, men når alt kommer til alt, betyder det ikke det store.

– Det er godt for mig at bevaege mig op i klassement­et, men alle favoritter­ne ligger stadig inden for få sekunder, så dagen i dag aendrede ikke meget, lød den nøgterne vurdering.

Det kan der dog blive vendt op og ned på i dag, hvor feltet skal op over fire stigninger på blot 108,5 km – to uden for kategori, en i kategori to og så finalen på kategori 1-stigningen La Rosière.

Fordi der var vind, sad vi alle på kanten af vejen og forsøgte så godt som muligt at gemme os.

Der var en hård positionsk­amp for at vaere bag Sky

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Nogle gange, når man tager risici, så drikker man champagne bagefter. Det kan man ikke vide på forhånd, siger Astana-chefen Dimitrij Fofonov.
FOTO: CLAUS BONNERUP Nogle gange, når man tager risici, så drikker man champagne bagefter. Det kan man ikke vide på forhånd, siger Astana-chefen Dimitrij Fofonov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark