Ekstra Bladet

FORNUFTEN SEJREDE

INGEN PROBLEMER: Froome slap både sportsligt og personligt nådigt gennem årets første bjergetape. De hadske tilråb synes at aftage

-

LE GRAND BORNAND (Ekstra Bladet): Et buhråb fik folk ved Sky-bussen til at dreje hovederne, i minutterne før Chris Froome og hans hjaelperyt­tere rullede i tryghed ved moderskibe­t under opsyn af Froomes brysk udseende bodyguard.

’Tricheur, tricheur’, lød det fra manden, der buhede og fuld af foragt passerede bussen. ’Tricheur’. Snyder, bedrager. Manden tog en fiktiv inhalator frem og puffede fire-fem-seks gange på den usynlige astmaspray. ’Tricheur’, råbte han igen, mens Sky-medarbejde­re tavse lod ham passere.

Chris Froomes astma-sag er ikke glemt i Frankrig. Astmatiker­en Froome er frikendt for misbrug af sin medicin, men for mange franskmaen­d er han bedrageren Froome, og han er blevet buhet ud og fornaermet igen og igen.

Gled af på spørgsmåle­ne

Før tirsdagens bjergetape var der frygt for, at rytternes langsomme kørsel op ad stigninger­ne ville give en galning anledning til at udøve vold.

Den frygt var ubegrundet, lod Froome forstå, da han havde kølet ned og profession­elt besvarede spørgsmål fra det altid talstaerkt fremmødte pressekorp­s.

– Der var ingen problemer som sådan. Der var selvfølgel­ig de skaeve kommentare­r og en negativ fan her og der, men det her er Tour de France, og det er bare sådan, det er, sagde Chris Froome og gled hurtigt videre i et åbenlyst forsøg på at lukke sagen her og nu og give den mindst mulig opmaerksom­hed.

Han var mere snakkesali­g, når det gjaldt det sportslige udkomme af dagen, men han er ikke en mand, der taler over sig, må man konstatere. Han kunne da godt forstå, at der ikke var de store angreb, for der venter jo stadig hårde bjergetape­r, sagde han.

Og det var da godt nok dejligt, at Team Sky havde så mange ryttere siddende i front hele dagen, for det var jo meningen, og det var det, holdet har traenet for at kunne, lød det videre.

Vild etape forude

– Det var en hård etape, men da der ikke var en bjergafslu­tning, valgte holdene ikke at vise alt, hvad de har at byde på, tror jeg, sagde Chris Froome.

– Ingen viste deres kort i dag. Der blev kørt lidt konservati­vt, og det skyldes måske, at folk taenker på de naeste dage, som også bliver ganske hårde, fortsatte Froome, som etapen igennem havde mindst fire hjaelperyt­tere omkring sig.

– Onsdag er det en kort etape med årets første bjergafslu­tning, og jeg er sikker på, at finalen bliver en del mere eksplosiv end den, vi så på denne etape.

– Jeg tror, vi vil få ryttere med tunge ben at se, og jeg tror, at der kan blive skabt tidsforske­lle onsdag, sagde Chris Froome, som i øvrigt sammen med Geraint Thomas og de øvrige Sky-ryttere blev hyldet som helte af et lille kontingent britiske fans, som fik selfies og autografer og brede smil og sikkert ikke aner det mindste om, hvad ’tricheur’ betyder.

Der var ingen problemer som sådan. Der var selvfølgel­ig de skaeve kommentare­r og en negativ fan her og der

 ?? FOTO: PETER DEJONG/AP ?? Favoritter i frontChris Froome (tv.) og Geraint Thomas fra Team Sky fører an på Tourens første bjergetape.
FOTO: PETER DEJONG/AP Favoritter i frontChris Froome (tv.) og Geraint Thomas fra Team Sky fører an på Tourens første bjergetape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark