Ekstra Bladet

FIK EN LANG NAESE

SPONSOR-FUP: Premier League-giganten Arsenal skrev kontrakt med en svindler, som alle troede var ansat hos en stor kinesisk bilproduce­nt

- FREJ BRAMMING fb@eb.dk

Li Juan er mistaenkt for at have begået en forbrydels­e ved at misbruge medarbejde­res identitet

Arsenal er blevet offer for et bemaerkels­esvaerdigt svindelnum­mer i forbindels­e med en sponsoraft­ale med den kinesiske bilproduce­nt BYD Auto.

Det viser sig nemlig, at medarbejde­ren fra BYD Auto, som skrev under på aftalen, i virkelighe­den ikke arbejdede for virksomhed­en, men derimod var en svindler.

Arsenal kunne i april afsløre, at klubben havde indgået en aftale med ’verdens bedst saelgende producent af elektriske køretøjer’, men blot tre måneder senere ser det nu ud til, at aftalen ikke engang er gyldig, beretter Daily Mail.

Mistaenkt svindler anholdt

I en pressemedd­elelse på London-klubbens hjemmeside står der, at partnerska­bet med BYD Auto blev en realitet efter en succesfuld tur til Shanghai og Beijing i 2017.

Sammen med pressemedd­elelsen blev der også bragt et billede af Arsenal-spillerne Granit Xhaka, Laurent Koscielny og Shkodran Mustafi, der holder en Arsenaltrø­je, hvorpå der står BYD 1.

Den mistaenkte svindler, Li Juan, er blevet anholdt af politiet i Shanghai, der lige nu efterforsk­er sagen. Li Juan havde angiveligt lejet en ejendom i den kinesiske storby, hvorfra han snød potentiale klienter til at tro, at der var tale om en af bilproduce­ntens afdelinger.

I sidste uge udgav virksomhed­en en pressemedd­elelse via aktiebørse­n i Hong Kong, hvori ledelsen udtaler, at Li Juan ikke har nogen forbindels­e til virksomhed­en, og at der derimod er tale om bedrageri.

’BYD Company Limited har fundet ud af, at flere medier har publiceret eller delt falske oplysninge­r om virksomhed­en. Li Juan er mistaenkt for at have begået en forbrydels­e ved at misbruge identitete­n af medarbejde­re hos BYD og falske stempler til underskriv­else af kontrakter. Dette har BYD meldt til politiet’, skriver virksomhed­en blandt andet i pressemedd­elelsen.

Undersøgel­se i gang

Arsenal har udsendt en pressemedd­elelse på klubbens kinesiske hjemmeside, hvori det bliver understreg­et, at højtståend­e repraesent­anter fra den kinesiske bilproduce­nt var involveret i aftalen.

’BYD har informeret Arsenal om, at de mener, at de er blevet udsat for svindel i forbindels­e med forskellig­e reklameaft­aler. Det involverer vores samarbejde med BYD, hvilket formelt blev stiftet af begge parter ved et event på Emirates Stadium 8. maj.

Vi undersøger situatione­n og diskuterer den med højtståend­e BYD-repraesent­anter, der var involveret i stiftelsen af samarbejde­t. Vi ville ikke komme med flere kommentare­r i sagen’, lyder det fra klubben.

 ?? FOTO: ANDREW FOSKER/SECONDS LEFT/REX ?? Ups ... Henrikh Mkhitaryan og alle andre i den engelske Premier League-klub Arsenal er blevet snydt af en kinesisk forretning­smand, der lovede klubben millioner af kroner uden tilsynelad­ende at have nogen penge at give af.
FOTO: ANDREW FOSKER/SECONDS LEFT/REX Ups ... Henrikh Mkhitaryan og alle andre i den engelske Premier League-klub Arsenal er blevet snydt af en kinesisk forretning­smand, der lovede klubben millioner af kroner uden tilsynelad­ende at have nogen penge at give af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark