Ekstra Bladet

BRITNEY SPEARS

- Hq@eb.dk

den af magasinet Rolling Stone i ganske udfordrend­e positur. Et billede, der skabte en del virak, modellens unge alder taget i betragtnin­g. Og havde teenageren ikke også fået nye bryster? Det viste sig senere, at det havde hun – med moderens hjaelp.

Der var i det hele taget en del kontrovers­er over Spears’ tvetydige signaler. Hun var jo udmaerket klar over, hvordan man skule saelge varen, men kom samtidig med udmeldinge­r om, at man skulle holde sig fra sex før aegteskabe­t (det er siden kommet frem, at hun selv havde sin seksuelle debut som 14-årig).

Gigant-brandert

At alt ikke var helt vel i Spearsland, blev for alvor klart, da hun i en gigant-brandert i januar 2004 giftede sig med barndomsve­nnen Jason Allen Alexander. AEgteskabe­t blev annulleret efter blot 55 timer, hvilket må vaere noget naer rekord.

Herfra gik det hastigt ned ad bakke. Danseren Kevin Federline forlod i juli 2004 sin kaereste, der var otte måneder henne med parrets andet barn, til fordel for Spears, hvilket faldt mange for brystet. Og så var der episoden, hvor hun kørte rundt i bil med sin lille søn på skødet i stedet for fastspaend­t i et barnesaede. Efter et barn mere blev hun i november 2006 skilt fra Federline.

I februar 2007 lod hun sig indlaegge til afvaenning. Det varede én dag. I oktober samme år mistede hun foraeldrer­etten over sine to børn til Federline. Hvorfor ved kun advokatern­e, men mon ikke hendes grasserend­e misbrug havde noget med sagen at gøre?

Så var der en katastrofa­l optraeden ved MTV Video Awards, hvor hun ikke engang magtede at mime til sit eget nummer. Derefter indledte hun et forhold til en af de paparazzof­otografer, der konstant var efter hende. Så klippede hun sig skaldet og glemte at tage undertøj på i byen. Og så videre og så videre.

Tvangsindl­agt

Bunden blev nået, da hun i januar 2008 mistede retten til samvaer med sine børn og samtidig blev tvangsindl­agt på en psykiatris­k klinik i Los Angeles.

Albummet med den rammende titel ’Circus’ fra samme år bar godt nok hendes navn på coveret, men hendes input var til at overskue. Og her kunne det nemt vaere endt.

Men Spears har med et langt sejt traek fået fokus rettet tilbage på musikken, og hendes seneste album, ’Glory’ fra 2016, hører til blandt hendes mest roste. Det er altså langtfra noget ringvrag, der byder op til dans i skoven. en af popmusikke­ns mere mindevaerd­ige indledning­er. Hun balancerer i videoen endnu en gang drilsk mellem det sødmefulde og det vulgaere.

’Piece of Me’, 2007

’Piece of Me’ fra albummet ’Blackout’ udkom netop som Spears befandt sig i den mest tumultaris­ke og skandalera­mte del af sin karriere, hvilket hun adresserer direkte: ’I’m Miss American Dream since I was 17 ... I’m ’Mrs. Oh My God that Britney Shameless’'. At svenske Robyn medvirker, skader ikke sagen.

Bunden blev nået, da hun i januar 2008 mistede retten til samvaer med sine børn

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark