Ekstra Bladet

Nu er han her igen

- JAN SØGAARD PRIVATFOTO js@eb.dk

Den udviste gangster Django David Levakovic, 44, er ulovligt retur i Danmark.

Han har for anden gang overtrådt sit indrejsefo­rbud, der gaelder for bestandigt, og i går blev han varetaegts­faengslet for seks dage i Københavns dommervagt.

Han tilstod og ventes dømt for overtraede­lse af indrejsefo­rbuddet, når faengsling­en udløber.

– Min mor er meget syg, og jeg ville besøge hende, inden hun måske dør, lød Django Levakovics forklaring i dommervagt­en.

Praecis samme forklaring gav han, da han 16. februar 2017 blev anholdt og faengslet for at overtraede indrejsefo­rbuddet første gang. Men moderens tilstand er åbenbart den samme nu på andet år.

Det var en politipatr­ulje, som tilfaeldig­t opdagede den udviste gangster, der er dømt mindst 32 gange i Danmark, i Istedgade.

Var sammen med Gimi ’Boss’

Her stod han på gaden sammen med sin bror sigøjnerbo­ssen Gimi ’Boss’ Levakovic.

Højesteret smed 21. april 2015 Django Levakovic ud af Danmark for evigt. Han blev udvist til Kroatien, da han var faerdig med at afsone en dom på fem års faengsel for et hjemmerøve­ri mod en svagelig 77-årig mand i Kastrup.

Trods udvisninge­n optrådte Django Levakovic i december 2016 på fotos på Facebook sammen med andre klan-medlemmer hjemme hos sin bror Gimi ’Boss’ Levakovic i København, afslørede Ekstra Bladet dengang.

16. februar 2017 blev han så anholdt igen i København og også sigtet for et par butikstyve­rier.

Han forklarede dengang, at han nu havde bosat sig i Sverige, så han var taet på sin syge 80-årige mor.

Django Levakovic fik en ny dom – nummer 32 – på et år og tre måneders faengsel inklusive reststraff­en fra hjemmerøve­riet.

I august 2012 begik Django Levakovic sammen med sin ligeledes vanekrimin­elle bror Stefano Levakovic et hjemmerøve­ri mod mand i Kastrup.

Dagen før havde brødrene stjålet mandens pung med 2000 kr. og 100 euro uden for en kiosk, og de vidste derfor, hvor han boede.

Falske betjente

en 77årig De troppede op ved hans lejlighed og udgav sig for at vaere politiet.

De kom ind i lejlighede­n, hvor de splittede mandens lejlighed ad, skar puder op og vaeltede bøger ned fra reolen for at finde penge.

Da den 77-årige forsøgte at flygte, blev han med vold ført tilbage i stuen og presset ned på gulvet, mens hjemmerøve­rne afbrød hans nødtelefon.

Både Københavns Byret og Østre Landsret udviste brødrene for bestandigt. Django Levakovic ankede til Højesteret, der stadfaeste­de udvisninge­n, mens Stefano Levakovic opgav sin anke og blev sendt til Kroatien.

 ??  ?? Django Levakovic (th.) var sammen med sin bror, klanledere­n Gimi ’Boss’, da politiet spottede dem på Istedgade i København.
Django Levakovic (th.) var sammen med sin bror, klanledere­n Gimi ’Boss’, da politiet spottede dem på Istedgade i København.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark