Ekstra Bladet

Sådan er det jo, Google

-

uge, hvor der Det var en rent kropssprog­ligt blev talt tydeligt på den globale scene.

Trump vred sig maerkbart, da han skulle forklare verden, at det blot var en fortalelse, da han underløb sin egen efterretni­ngstjenest­e og satte mere lid til Putins ord.

Han lignede mildest talt en mand med en dårlig sag.

Omvendt var Margrethe Vestagers fremtoning overbevise­nde skudsikker, da hun stak en rekordbøde på 32 milliarder kroner ud til Google. She meant business, som man siger i Amerika.

Hendes målrettede kurs mod de amerikansk­e selskaber fik i sidste måned USA’s praesident til at lade en bemaerknin­g falde til EU-Kommission­ens formand.

hader virkelig ’Din skattedame USA’, sagde Trump ifølge det amerikansk­e medie Politico til Juncker.

I en kommentar konstatere­de Vestager siden tørt, at hun havde faktatjekk­et første del af den saetning og fundet det korrekt, at hun arbejder med skat og er kvinde. Anden del af saetningen er til gengaeld ikke retvisende. ’Jeg kan vaeldig godt lide USA’, meddelte Vestager.

Så kender vi hende igen. Arrogant som ind i helvede. Men når det går ud over Trump, er det så meget mere klaedeligt, end når hendes svirp rammer dagpengemo­dtagerne i Danmark.

Det kan vaere svaert at holde af EU, men den danske konkurrenc­ekommissae­rs vilje til at gå op imod magten giver mening.

Det er det, vi EU-borgere har hende til. Det er nemlig ikke os, der skal sidde og bøvle med mobilen og bruge tid på at finde alternativ­e apps i en svag protest mod en alt for magtfuld tech-gigant, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

Banditter kommer ikke altid i habitter

er tilfredse Mange af os med Googles produkter og bruger dem hver eneste dag. Det betyder bare ikke, at vi også er tilfredse med, at det amerikansk­e firma blokerer for, at andre spillere kan komme på banen med produkter, der måske er lige så gode eller bedre.

Banditter kommer ikke altid i habitter. De afslappet klaedte tech-hipstere fra Silicon Valley skal have med den tykke ende af kaeppen, når de går over stregen.

Det får de af Vestager. Om de i sidste ende kommer til lommerne, må tiden og appelsagen vise.

Markeringe­n er under alle omstaendig­heder vigtig. Margrethe Vestagers arrogance har fundet sin plads.

Nu bider hun opad i stedet for at sparke nedad.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Margrethe Vestagers arrogance har fundet sin rette plads.
FOTO: RITZAU SCANPIX Margrethe Vestagers arrogance har fundet sin rette plads.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark