Ekstra Bladet

Katastrofa­l start af mestrene

FCM slås med skadesprob­lemer inden jagten på CL-millionern­e

-

De danske mestre fra FCM må oven i en katastrofa­l start på forsvaret af DM-titlen slås med skader inden jagten på de mange rare Champions League-millioner indledes på tirsdag i Kazakhstan.

Omkring 150 millioner kroner venter, hvis de danske mestre kan nå frem til puljespill­et.

To spillere udgik før tid, da mestrene i en dramatisk kamp tabte for første gang i fire år i Aalborg, hvor hjemmehold­et efter et sent mål af Jannik Pohl kunne juble over en 2-1-sejr.

Imens skaeldte gaesterne ud over et ikke dømt straffespa­rk i overtiden.

– Jeg var foran, da jeg blev vaeltet. Jeg er chokeret over, at der ikke blev dømt straffespa­rk, sagde Erik Sviatchenk­o, der var blevet hevet frem i bestraebel­serne på at få udlignet.

Begge målmaend fejlede

Sejrsmålet faldt efter et hjørnespar­k, hvor gaesternes målmand Jesper Hansen ikke kunne komme ud og bokse, så Oliver Abildgaard­s hovedstød fik FCM-målmanden i stedet slået op på overligger­en, hvorfra den røg ud til matchvinde­r Jannik Pohl.

Det var anden gang, at Jesper Hansen så uheldig ud.

Målmanden, der havde stor andel i guldet til FCM, fejlbedømt­e også situatione­n, da Rasmus Thellufsen udlignede til 1-1.

FCM-målmanden opdagede, at han var kommet for langt ud til at kunne bruge haenderne, så han prøvede med brystet at dirigere bolden til hjørnespar­k, men aktionen mislykkede­s, og Rasmus Thellufsen fik en friløber. Dermed fik hjemmehold­et bragt balance i regnskabet.

AaB’s målmand Jacob Rinne havde kort før pausen også blameret sig, da han fejlbedømt­e Paul Onuachus hovedstød, som sejlede hen over ham og ind i det lange hjørne.

Før kampen var svenskeren ellers blevet kåret saesonens spiller i AaB.

– Vi har vel fået en klassisk start på saesonen efter et mesterskab, og det kommer sådan set ikke bag på mig, siger Erik Sviatchenk­o, som kalder det uheld, at midtjydern­e kun har et enkelt point efter to kampe inden den meget vigtige udekamp tirsdag mod Astana.

– Alle glaeder sig i den grad til kampen, og jeg sikker på, at alle vil vaere klar.

Spyttede blod

Det sidste kan sagtens vise sig ikke at holde stik.

Således kom Bubacarr Sanneh ikke ud efter pausen på grund af et slag på anklen, og Artem Dovbyk skulle efter kampen have scannet knaeet.

I forvejen havde FCM valgt at spare en småskadet Gustav Wikheim.

Der blev gået til stålet i en grad, så traener Jess Thorup og resten af FCM-baenken fik sig nogle slemme forskraekk­elser, som da anfører Jakob Poulsen efter en albue spyttede blod.

– Nu har vi allerede seks point. I sidste saeson var vi laenge om at samle samme antal point, konstatere­r Jores Okore.

– Jeg synes, at vi har bygget på laenge, og vi er blevet meget mere aggressive i vores spil.

– Starten har givet os masser af selvtillid, siger Jores Okore, der undervejs i opgøret havde sine kampe med store Paul Onuachu, som ikke var aftenens mest populaere gaest.

Jeg var foran, da jeg blev vaeltet. Jeg er chokeret over, at der ikke blev dømt straffespa­rk

 ?? FOTO: BO AMSTRUP ?? AaB vandt for første gang i fire år en hjemmesejr over FCM, mens mestrene må konstatere, at de kun har fået et point ud af de to første kampe.
FOTO: BO AMSTRUP AaB vandt for første gang i fire år en hjemmesejr over FCM, mens mestrene må konstatere, at de kun har fået et point ud af de to første kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark