Ekstra Bladet

De mange tacklinger gør ondt

De fleste grinede og graemmede sig over Neymars filmeri til VM, men selv fortaeller stjernen, at han bliver udsat for mange og hårde tacklinger

- EMIL HANSEN emh@eb.dk

Det var rent held, at Neymar overlevede VM.

Flere gange så det i hvert fald ud til, at han var blevet tacklet så hårdt, at der ville blive brug for en praest og den sidste olie på banen, men på mirakuløs vis rejste den dribleglad­e verdensstj­erne sig hver gang.

Hvad de siger om mig, må jeg tage med et smil

Der er ingen tvivl om, at der bliver gået hårdt til Neymar i mange situatione­r, men de fleste fodboldfan­s tabte alligevel tålmodighe­den med ham, som VM skred frem, når han teatralsk spraellede rundt som en fisk på land efter selv de mere milde tacklinger.

Gjort til grin

Samtidig måtte Neymar også finde sig i at blive gjort til grin i naermest hver en afkrog af internette­t - og af tennisspil­lerne på Wimbledon, der pludselig rullede rundt i graesset.

Brasiliane­ren giver dog ikke meget for kritikken af hans spillestil.

– Hvad de siger om mig, må jeg tage med et smil. Jeg har altid vaeret en atlet, der har taget tingene paent, siger Neymar til ESPN Brasilien.

Hårde tacklinger

– Den måde jeg spiller på er altid den samme. Det er ikke først nu, at jeg er blevet gjort til et mål. Det startede, da jeg var 17 med mange frispark imod mig, mange hårde tacklinger. Mit spil handler om driblinger og at saette modstander­en. Tror du, at jeg har lyst til, at der bliver begået så mange frispark på mig? Nej, det gør ondt. Efter kampene er jeg nødt til at have is på i en time. Dem, der ikke har prøvet det, kommer aldrig til at forstå det.

Det lyder altså ikke til, at vi fremover skal forvente at se verdensstj­ernen i faerre rullefald på fodboldban­erne – medmindre tacklinger­ne bliver faerre og mildere.

 ?? FOTO: AP ?? Der er ingen tvivl om, at der bliver gået hårdt til Neymar i mange situatione­r, men de fleste fodboldfan­s tabte alligevel tålmodighe­den med ham.
FOTO: AP Der er ingen tvivl om, at der bliver gået hårdt til Neymar i mange situatione­r, men de fleste fodboldfan­s tabte alligevel tålmodighe­den med ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark