Ekstra Bladet

BRUGTE LIGET SOM LOKKEDUE

EKSROCKER ERKENDER DRAB: Med drabsoffer­et som lokkedue ventede morder på sit naeste bytte

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: PER RASMUSSEN

Efter at have skuddraebt sin mangeårige kammerat kørte eksrockere­n Henrik Rysgaard liget et par hundrede meter vaek fra gerningsst­edet og placerede den draebte og dennes bil i et skovbryn som lokkedue for sit naeste offer.

Sådan lød forklaring­en fra den 50-årige mand i går i et grundlovsf­orhør ved Retten i Naestved.

Her blotlagde han alle detaljerne i en gruopvaekk­ende og haevntørst­ig mordplan mod sine to mål – en 56-årig mand fra Lolland – og dennes stedsøn.

I retten erkendte Henrik Rysgaard, at han med fuldt overlaeg draebte den 56-årige mand torsdag eftermidda­g ved Nøbbøllegå­rd på Lolland som haevn for et indbrud, og at han samtidig håbede at sende mandens stedsøn samme vej.

Ville lede efter sin far

– Jeg vidste, at han stod bag et indbrud i mit hjem, og jeg var sikker på, at hans stedsøn også kendte til sagen. Så jeg stillede bilen med liget, så man kunne se det fra vejen, for jeg vidste, at stedsønnen ville lede efter sin far, forklarede Henrik Rysgaard roligt og nøgternt rettens medlemmer.

Da lokkeduen i form af offerets bil med liget var placeret, kravlede eksrockere­n – der er en erfaren jaeger – op i et naerliggen­de jagttårn, og ventede tålmodigt på sit naeste offer.

Fra sit skjul kunne han til sin egen glaede hurtigt konstatere, at stedsønnen kørte rundt i området og ledte.

– Desvaerre kom han aldrig taet nok på, så jeg kunne ikke ramme ham, lød det fra Henrik Rysgaard, der på intet til tidspunkt virkede som om, han fortrød den voldsomme gerning. Tvaertimod udtrykte han lørdag dyb aergrelse over, at han ikke fik has på stedsønnen også.

– Jeg var traet af, at jeg ikke fik stedsønnen derude. For det betød, at han måske kunne finde på at opsøge mig i mit hjem, og der ville jeg helst ikke vaere nødt til at begå et drab, lød det køligt.

Under beretninge­n til retten sad Henrik Rysgaard tilbagelae­net i sin stol med sine let tatoverede arme over

 ??  ?? Fra en af jagttårnen­e i skovområde­t ved Nøbbøllega­ard spejdede Henrik Rysgaard efter sit naeste offer.
Fra en af jagttårnen­e i skovområde­t ved Nøbbøllega­ard spejdede Henrik Rysgaard efter sit naeste offer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark