Ekstra Bladet

Han skulle ikke dø med det samme

-

Til retten fortalte eksrockere­n lørdag, hvordan han draebte den 56-årige med skud fra den samme jagtriffel, som han havde mistaenkt offeret for at stjaele ved et indbrud tidligere på året.

– Ved indbruddet i mit hjem havde han (offeret, red.) taget 55.000 kroner og så jagtriflen, men det var lykkedes mig at skaffe den tilbage, da jeg fandt ud af, at den var til salg, lød det fra Henrik Rysgaard.

Helt rolig

Langsomt og med ro i stemmen fortalte han dommeren, hvordan han lokkede sit 56årige offer ud til hallen ved Nøbbøllega­ard ved at udgive sig for at vaere en saelger, der kunne tilbyde stjålet dieselolie til en billig pris.

Men da den 56-årige ankom til hallen og åbnede døren til den tilhørende jagtstue, så han i stedet direkte ind i løbet på en jagtriffel.

– Så sagde jeg til ham; ’Kan du kende den her?’, forklarede Henrik Rysgaard med henvisning til tyveriet.

Med et sigtet skud ramte han sit offer i halsen.

– Du kunne også havde skudt ham i hjertet?, lød det fra anklager Michael Boolsen.

– Jeg ønskede ikke, at han skulle dø med det samme, svarede Henrik Rysgaard, som forklarede, at han havde kendt sit offer hele livet, men at de to ikke var taette venner.

– Jeg havde respekt for ham, men det var ikke gengaeldt, og jeg havde givet ham mange chancer, kom det fra den sigtede, der understreg­ede, at når han havde taget en beslutning, ’så blev det sådan’.

Hva’ så, hvordan synes du selv det går?

I et roligt toneleje, som refererede han fra en fodboldkam­p, fortalte eksrockere­n i retten om minutterne, hvor livet ebbede ud af hans 56årige kammerat.

Han var stendød

– Han styrtede sammen med det samme, og så råbte jeg til ham ’hva’ så, hvordan synes du selv det går?’, forklarede Henrik Rysgaard, som i kølige vendinger efterfølge­nde berettede, hvordan han åbnede førerdøren på sin kammerats bil og lod det hårdt sårede offer tumle ind på saedet.

– Der faldt han ret hurtigt sammen. Så jeg skubbede ham over i siden og satte mig ind i bilen og kørte derfra, fortalte Henrik Rysgaard.

– Er du sikker på, han er død på det tidspunkt, lød det spørgende fra anklager Michael Boolsen under gårsdagens grundlovsf­orhør.

– Nu er jeg jo ikke laege, men jeg kunne se på skudhullet, at der ikke kom mere blod. Jeg var sikker på, han var stendød.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark