Ekstra Bladet

15 kilo lettere: Folk tror, jeg er dødssyg

-

Da Helge Engelbrech­t i januar var til sin årlige kontrol hos laegen, fik han det, man på jysk kalder en ’rigtig traels besked’.

– Laegen sagde, at jeg havde fået sukkersyge. Da jeg spurgte, hvad jeg så skulle gøre, svarede han: Tab dig, beretter Helge Engelbrech­t.

Helges kampvaegt lå på solide 107 kilo.

Nu har han tabt 15 kilo og arbejder hårdt på at tabe yderligere syv kilo.

– Jeg har ikke gjort så meget andet end at holde munden lukket, forklarer han, og de ’blodrøde tal’ fra laegebesøg­et er da også blevet normale igen.

Vaegten braendte sammen

– Jeg har fået en masse energi efter at have tabt mig. Det er en skøn fornemmels­e at kunne binde sine sko igen. Min gamle badevaegt er braendt sammen undervejs, og jeg har måttet skifte hele garderoben ud. Men det er det hele vaerd.

– Til gengaeld er der mange, som tror, jeg er dødssyg på grund af vaegttabet. Til dem kan jeg kun sige, at jeg har det strålende, siger Engelbrech­t og tilføjer, at hans far kun blev 64 år.

– Han var, som jeg, en lille og rund mand. Han elskede god mad. Frikadelle­r og øl.

– Jeg er også en vaskeaegte mad-elsker. Så det gav anledning til eftertanke, da jeg fik at vide, at jeg var syg og skulle tabe mig.

Det er også en skøn fornemmels­e at kunne binde sine sko igen

Tidligere boede jeg jo naermest inde i vores spisekamme­r

– Tidligere boede jeg jo naermest inde i vores spisekamme­r. Jeg kom i hvert fald tit forbi. Så skulle jeg lige have en halv rugbrødsma­d med et glas maelk. Det blev så til fem halve og to glas maelk. Jeg belønnede mig selv med god mad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark