Ekstra Bladet

Hurtigere sagsbehand­ling, tak

-

I 2015 så vi asylsøgere på motorvejen­e. Der kom rekordmang­e. Det kraevede ingen studenterh­ue at gennemskue, at det selvfølgel­ig ville betyde større sagsbunker hos embedsmaen­dene.

Alligevel kan nye dokumenter afsløre, at udlaending­eog integratio­nsminister Inger Støjberg (V) har accepteret en kraftig stigning i sagsbehand­lingstiden. Ventetiden i Flygtninge­naevnet er naesten tredoblet!

Én af følgerne er, at det bliver svaerere at få de afviste asylsøgere til at rejse herfra frivilligt. Det bekraefter formanden for de advokater, der arbejder med sagerne. Derudover siger det sig selv, at det er dyrt for samfundet at forsørge asylsøgere, der bare venter på at få svar, mens årstiderne skifter. I ventetiden kan migranter skabe sig et netvaerk i Danmark. Det kan hjaelpe dem senere, hvis de vil leve illegalt og måske arbejde sort.

Socialdemo­kratiet har støttet en politik, der har bragt asyltallet ned. Det er godt! Vi takker ministeren for samarbejde­t. Men nu kunne vi godt taenke os, at Støjberg begynder at koncentrer­e sig om at få nedbragt sagsbehand­lingstiden. Det lyder ikke så sexet, og det giver måske ikke så meget omtale i medierne, men det er meget, meget vigtigt for det danske samfund.

Mattias Tesfaye, MF Udlaending­eog integratio­nsordfører Socialdemo­kratiet

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Det tager alt for lang tid at få afgjort en asylsag, skriver Mattias Tesfaye.
FOTO: ERNST VAN NORDE Det tager alt for lang tid at få afgjort en asylsag, skriver Mattias Tesfaye.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark