Ekstra Bladet

PENGE ER GUD Det er grotesk, at samfundet er endt i en situation, hvor banken undersøger sig selv

-

BANKER ER overbevist om, at de kan betale sig fra alt. Penge er Gud.

Derfor forsøger Danske Bank-topchefen Thomas F. Borgen at købe aflad for hvidvask-skandalen ved at love, at den indtjening, banken har opnået ved at handle med forbrydere, vil gå til samfundsny­ttige formål.

TRO ENDELIG IKKE, blevet at Borgen pludselig er godgørende. Hans gavmildhed er udelukkend­e et forsøg på at genetabler­e bankens fine facade og sikre sin egen position.

Heldigvis synes de fleste politikere at have gennemskue­t bankbossen.

PÅ CHRISTIANS­BORG er holdningen, at Danske Bank ikke selv kan bestemme, hvad der skal ske med de penge, den har tjent på lyssky aktivitete­r. Bødskov (S) udtrykker det: ’Vi lever Som Morten i et retssamfun­d, og i et retssamfun­d kan man ikke betale sig fra alvorlig økonomisk kriminalit­et.’

MANGE UNDRER sig også over, at Finanstils­ynet tilsynelad­ende stiller sig tilfreds med, at banken laver sin egen, interne undersøgel­se af skandalen.

er endt i en DET ER DA OGSÅ grotesk, at samfundet situation, hvor banken undersøger sig selv og laver sin egen vurdering af, hvad den har tjent.

Det er helt uden sidestykke i forhold til, hvad der sker, når almindelig­e mennesker medvirker til kriminalit­et.

SAGEN ER ENORM. Berlingske har afsløret, at om

Danske kring 53 mia. kr. er blevet vasket gennem Banks estiske filial, og det gør den til en af de største hvidvask-skandaler i Europa overhovede­t.

Alligevel der der risiko for, at banken slipper uden straf, fordi reglerne var uhørt slappe, dengang forbrydels­erne blev begået.

HELDIGVIS HAR den nye erhvervsmi­nister Rasmus

FinanstilJ­arlov (K) ikke givet op. Han har pålagt synet at intensiver­e sine undersøgel­ser. Og en po- litianmeld­else gør også, at bagmandspo­litiet er gået ind i sagen.

DET ER DOG uanstaendi­gt, at Thomas F. Borgen og bestyrelse­sformand Ole Andersen stadig sidder, hvor de sidder.

De er ansvarlige for skandalen og burde derfor

selv have fået sparket for laengst, når de nu ikke kan finde ud af at traekke sig.

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Thomas F. Borgen burde have trukket sig for laengst.
FOTO: STINE BIDSTRUP Thomas F. Borgen burde have trukket sig for laengst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark