Ekstra Bladet

UNDER PRES

-

Det må have MAKE FCK GREAT AGAIN! vaeret overskrift­en for alt, hvad de har gået og foretaget sig i FC København op til denne saeson. Så taber holdet i premieren hjemme til Horsens og slaeber sig lige akkurat videre i Europa med 1-1 mod et middelmådi­gt finsk hold, og foreløbig er konklusion­en simpel: De er ikke et hak bedre end sidste år!

hemmelighe­d, at DET ER JO INGEN

Ståle og jeg tidligere har haft et par clinches. Nu har jeg kigget lidt på hans reaktionsm­ønster, og det slår mig, at hans retorik i medierne i forhold til spillerne har forandret sig markant de seneste saesoner. Han slagter dem vel ikke ligefrem, men omvendt blinker han heller ikke et sekund, før han flaesker dem offentligt.

Det må jo vaere en form for skjold eller panser, som han holder op foran sig selv – en ren forsvarsme­kanisme, for jeg synes bestemt ikke, at han altid har opført sig sådan. Billedet var det samme sidste saeson, og spørgsmåle­t er vel efterhånde­n, om han virkelig ER der for spillerne?

var både en profil YOUSSEF TOUTOUH og landsholds­aspirant, men da han begyndte at kvaekke om ambitioner udenlands, faldt Ståles hammer hånligt: ’Hvordan kan han komme af sted, der er jo ingen bud på ham overhovede­t!’ Det samme gentager sig nu med Peter Ankersen, og jeg forstår det ikke.

Hvorfor taler han ned til sine spillere? Jeg har tidligere altid haft det indtryk, at Ståle om nogen netop var spillernes mand, men det er godt nok ikke tilfaeldet nu. Det virker som tale fra en presset mand, der har problemer med at få en flok mentalt piskede hunde til at praestere.

har skabt et problem JEG SYNES, AT FCK for sig selv ved at stikke manden to kasketter. For hvordan skal cheftraene­r Ståle, der kun har interesse i at stille med de staerkeste spillere og det bedste hold hver gang, forholde sig til sportschef Solbakken, hvis opgave blandt andet er at skabe den bedst mulige økonomi i klubben?

Set udefra virker udfordring­en i virkelighe­den til at vaere for stor. Det må også vaere lidt af en opgave for ham, der står med fløjten ude på traeningsb­anen og forsøger at motivere, udvikle og coache spillerne, og som kun har interesse i at stille med de staerkeste spillere og det bedste hold hver gang – samtidig med at han skal saelge spillere for at sikre den bedst mulige økonomi i klubben.

Han har selv udtalt, at dette er det hårdeste transfervi­ndue, han

Han slagter vel ikke ligefrem spillerne, men omvendt blinker han heller ikke et sekund, før han flaesker dem offentligt

har vaeret med til nogen sinde. Til gengaeld ved cheftraene­ren, at han efter sidste saeson skal ramme relativt taet på plet i år. Ellers kan selv en Ståle blive ramt.

er der også nogle VARME KARTOFLER af i en trup, hvor Stephan Andersen blev sat af til torsdagens europaeisk­e kamp. Han kan se tilbage på fire saesoners rutsjetur fra landsholde­t til baenken i Parken, og han må nu se sig overhalet af Jesse Joronen.

William Kvist er et kapitel for sig, for mere voldsom deroute i FCK skal man vel lede laenge efter – fra stamspille­r, anfører og VMspiller til fuldstaend­ig uinteressa­nt marginalsp­iller, der med to år tilbage af sin kontrakt er blevet tilbudt en anden rolle i klubben. Men har afvist, fordi han fortsat ser sig selv som fodboldspi­ller …

Hvad er den spillemaes­sige vision i FCK? Som det ser ud lige nu, kan jeg ikke få øje på strukturen, men det haenger måske sammen med, at man nu efter endnu et transfervi­ndue nok engang har tre-fem nye mand i startopsti­llingen.

langsommel­igt KØBENHAVNE­RNE SPILLER og kedeligt, og hvem kan egentlig noget mand/mand udover Viktor Fischer? Og så kan jeg yderligere tilføje, at spillerne udstråler alt andet end humør, spilleglae­de og lyst, og traeneren optraeder indebraend­t og utilfreds med alt.

Lige nu vågner spillerne jo først, når de er bagud, og som tingenes tilstand er, er der ingen, der seriøst er nervøse for at skulle spille i Parken. Det skulle måske lige vaere FCK-spillerne …

Navnet, historien og FCK ER FCK! økonomien forpligter, og det mener fansene også. Tilskuerne piftede jo ad helvede til torsdag aften, for de vil også underholde­s, og selv de kan nok også se, at FCM og Brøndby i sidste saeson var langt mere sevaerdige end FCK.

Nu har FCK igen fået en dårlig start. Forventnin­gerne er altid skyhøje, og presset voldsomt på en mand, der skaelder ud hele tiden og hvis fornemste opgave jo har vaeret at få spillerne til at praestere til det forventede niveau – og der er ikke meget, der har ramt plet de sidste transfervi­nduer.

Er han manden, der kan få spillerne til at ST(R)ÅLE …?

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE ?? Mister grebet – Jeg har tidligere altid haft det indtryk, at Ståle Solbakken om nogen netop var spillernes mand, men det er godt nok ikke tilfaeldet nu, konstatere­r Stig Tøfting.
FOTO: LISELOTTE SABROE Mister grebet – Jeg har tidligere altid haft det indtryk, at Ståle Solbakken om nogen netop var spillernes mand, men det er godt nok ikke tilfaeldet nu, konstatere­r Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark