Ekstra Bladet

’Sky er et niveau over alle’

NYT TIDSTAB: Jakob Fuglsang satte på ny tid til i klassement­et, da feltet ramte den stejle, men overskueli­ge finalestig­ning på lørdagens etape

-

Vi havde forventet, at skulle han tabe tid, så ville det ske på denne type stigning, som er lige hidsig nok

MENDE (Ekstra Bladet): Tre kilometer op ad en bakke med en gennemsnit­lig stigningsp­rocent på 10,2 er ikke Jakob Fuglsangs yndlingste­rraen, og da han i går tabte yderligere 30 sekunder i klassement­et på Côte de la Croix Neuve, var hans mangeårige traener, Rune Larsen, derfor ikke synderligt alarmeret.

– Vi havde da gerne undvaeret yderligere tidstab, men vi må bare erkende, at der er nogle i feltet, der kører meget, meget hurtigt, sagde Rune Larsen, da Ekstra Bladet efter etapen traf ham på flyveplads­en MendeBreno­ux Aerodrome, hvor målstregen var trukket tvaers over landingsba­nen.

– Team Sky er bare et niveau over alle andre i det her løb, sagde Larsen, som igen i går måtte konstatere, at det britiske hold fuldstaend­igt holdt klassement­et under kontrol og fortsat har Geraint Thomas og Chris Froome i spidsen for løbet.

De er bare staerke

– Det betyder ikke, at vi bare giver op. Det gør vi bestemt ikke, men de er svaere at bide skeer med, når de bare kan saette hele holdet frem, som de gør på stigninger­ne.

Snakken på Astana om Skys dominans endte forleden i en spøgende konstateri­ng af, at Michael Valgren, som er en af Astanas staerkeste ryttere, formentlig naeppe ville kunne opnå udtagelse til Touren, hvis han kørte for Team Sky, fortaeller Rune Larsen.

– Team Skys niveau begynder der, hvor vores løjtnant befinder sig. Vi jokede bare med det, men det er ikke engang helt løgn. De er bare staerke, konstatere­r traeneren.

– Det er ingen undskyldni­ng for os. Det er bare en konstateri­ng af, at Team Sky er bedre end os, fastslår Rune Larsen.

– Du kender Fuglsangs fysiologi bedre end de fleste. Er du alarmeret af, at han igen taber tid?

– Nej. Jeg kan se, at han er i sin bedste form, og vi havde forventet, at skulle han tabe tid, så ville det ske på denne type stigning, som er lige hidsig nok til ham, erkender Rune Larsen.

– Det er klart, at hvis man vil vinde Tour de France, så må man ikke tabe tid, men der er bare nogle, der er bedre end ham på sådan en stigning, konstatere­r Fuglsangs mangeårige traener.

 ?? FOTO: PETER DEJONG/AP ?? Ingen slinger I årets Tour de France er der indtil videre ingen over og ingen ved siden af Team Sky med den forsvarend­e vinder, Chris Froome, på holdet.
FOTO: PETER DEJONG/AP Ingen slinger I årets Tour de France er der indtil videre ingen over og ingen ved siden af Team Sky med den forsvarend­e vinder, Chris Froome, på holdet.
 ?? ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE ?? Jakob Fuglsangs mangeårige traener, Rune Larsen, var ikke overrasket over, at den danske Tour-stjerne ikke kunne følge med til tops i går.
ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE Jakob Fuglsangs mangeårige traener, Rune Larsen, var ikke overrasket over, at den danske Tour-stjerne ikke kunne følge med til tops i går.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark