Ekstra Bladet

Jakob Fuglsang: Presset er lettet

-

Trods endnu et tidstab til løbets favoritter var det lettelse og glaede, Jakob Fuglsang udstrålede efter gårsdagens etape, for her og nu var etapen en kaempe succes for hans Astana-mandskab.

Tour-debutanten Omar Fraile satte sig på imponerend­e vis igennem og vandt etapen, hvilket sikrer Astana succes i løbet uanset, om Fuglsangs podiedrømm­e bliver til virkelighe­d.

– Det er fedt. Laekkert. Det var et af målene. Det er fedt, at Omar kan gøre det faerdigt, sagde Fuglsang, da han efter et kort ophold i bussen på flyveplads­en Mende-Brenoux Aerodrome gjorde klar til at rulle ned ad bakken til holdets hotel i Mende.

– En del succeskrit­erierne for Touren er nået, og det gør, at de naeste mål kommer lettere. Lad os håbe det, sagde Fuglsang og erkendte, at etapesejre­n har fjernet en del af det forventnin­gspres, der hviler på holdet og ikke mindst på ham.

Modbydelig stigning

Hans tidstab til favoritter­ne svaekker kun yderligere forventnin­gerne til og håbet om, at han kan nå podiet, når feltet rammer Paris søndag i naeste uge. Hans ambition om podiet synes dog at vaere intakt.

– Touren er stadig lang, og der kommer nogle hårde etaper, der er hårde på en anden måde end denne her, sagde Fuglsang, som foretraekk­er de meget lange, meget hårde etaper i de høje bjerge.

– Jeg vidste, at det her var en stigning, jeg ikke kunne lide, fordi den er så eksplosiv og stejl. Selvfølgel­ig havde jeg håbet på at kunne sidde med helt fremme, men jeg må bare indse, at det kunne jeg ikke.

– Stigningen var modbydelig. Den var lige en tand for hård, så da Roglic (løbets samlede nummer fire, red.) angreb, blev jeg nødt til slippe og kaempe med alt, hvad jeg havde for så godt som muligt at kunne komme op.

Astana-kaptajnen er nu samlet nummer ni i løbet. Han er på de seneste etaper avanceret to pladser trods sit tidstab, idet italienere­n Vincenzo Nibali er styrtet og udgået, mens irske Dan Martin i går punkterede i finalen og satte afgørende tid til.

En del succeskrit­erierne for Touren er nået, og det gør, at de naeste mål kommer lettere

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Fuglsang er kommet på arbejde.
FOTO: ALL OVER PRESS Fuglsang er kommet på arbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark