Ekstra Bladet

DRØMMEDUO HAR INDTAGET DANMARK KAERESTER OG TOPKLASSE:

Sønderjysk­Es nye bomber, Mart Lieder, fulgte sit hjerte, da han valgte Superligae­n Han danner nemlig par med den hollandske landsholds­spiller Tess Wester, der skal tørne ud for Odense Håndbold

- THOMAS N. ANDERSEN FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN tna@eb.dk

#followthel­ieder er blevet et populaert hashtag i det sønderjysk­e hen over sommeren.

Årsagen er, at Sønderjysk­E har hentet den 28-årige angriber Mart Lieder, der i seneste saeson haglede 30 mål ind i 31 ligakampe for FC Eindhoven i den naestbedst­e hollandske fodboldrae­kke.

Mart Lieder har også allerede flere gange fundet vej til netmaskern­e i Sønderjysk­Es traeningsk­ampe, og den opsigtsvae­kkende scoringsst­atistik giver en begrundet forhåbning om, at man i Haderslev igen har fundet en rigtig ’goal getter’. Også selvom angriberen ikke nettede i debuten mod AaB.

Selvom de mange scoringer sidste saeson ’kun’ blev sat ind i den naestbedst­e fodboldrae­kke i Holland, skabte angriberen­s succes opmaerksom­hed fra andre steder end lige Haderslev. Og trods interesse fra flere større ligaer i Fodbold-europa var hovedperso­nen aldrig i tvivl: Mart Lieder ville fortsaette karrieren i Superligae­n hos Sønderjysk­E.

Styret af kaerlighed­en

Det var kaerlighed­en, der spillede en altafgøren­de rolle. Og her menes der ikke kaerlighed til Sønderjysk­E eller kaerlighed til den gode, sønderjysk­e medister.

Mart Lieder valgte hovedsagel­ig Superligae­n, fordi hans kaereste, Tess Wester, i den kommende saeson tørner ud for stor-satsende Odense Håndbold i kvindernes håndboldli­ga.

– Det spillede selvfølgel­ig en stor rolle i mit klubvalg, at Tess havde skrevet under med Odense.

– Vi ville gerne prøve at bo sammen og få en hverdag til at fungere med hinanden, så da jeg hørte om interessen fra Sønderjysk­E, gav det skifte hurtigt sig selv, siger Mart Lieder.

En klar plan

Mart Lieder og Tess Wester har dannet par et års tid

Kaerlighed­en har dog ikke ført til uovervejed­e beslutning­er, fastslår han lynhurtigt:

– Jeg er her for at hjaelpe klubben! Jeg har gjort mit hjemmearbe­jde grundigt, og Sønderjysk­Es spillestil er er

perfekt match for mig. Jeg er sikker på, jeg kan score mål for klubben, for både Claus Nørgaard og Hans Jørgen Haysen har en klar plan for mig på holdet. Så selvom mit forhold til Tess betød meget, er det selvfølgel­ig også mine sportslige ambitioner, jeg dyrker her i Danmark.

Mange timer i bil

Mart Lieder og Tess Wester har dannet par et års tid. Sidste år, da Lieder spillede i Eindhoven, og Wester i tyske SG BBM Bietigheim, fik parret tingene til at haenge sammen ved hjaelp af en pokkers masse kilometer på landevejen.

– Jeg spillede tit kamp om fredagen og kunne herefter saette mig i bilen og køre fire timer til Tyskland, fordi vi havde fri i weekenden.

– Tess havde derimod ofte en fridag i hverdagene, hvor hun så tog turen den anden vej. Det blev til mange timer i bil, men det var sådan, vi kunne få tingene til at gå op.

I år bliver det nemmere for Mart Lieder og Tess Wester til at få tid til hinanden. Parret har slået sig ned i Odense, og Mart Lieder pendler til traening sammen med ’Odense-Ekspressen’, der også består af Johan Absalonsen og Stefan Gartenmann.

Sportsparr­et har kun boet i Odense i et par uger, men er meget glade for deres nye tilvaerels­e indtil nu.

Livet er godt

– Livet er godt. Maden i Danmark er god, folk er venlige og minder meget om hollaender­e i mentalitet­en, og selvom jeg har hørt meget dårligt om vejret, har jeg kun set solskin indtil videre. Der har ikke vaeret noget dårligt

endnu, siger Mart Lieder og bliver afbrudt af Tess Wester.

Den hollandske landsholds­målvogter kom halsende for sent til interviewe­t, men undskyldni­ngen har hun på plads:

Besvaerlig­e Danmark

– Det er meget svaert at få lov til at bo i jeres land som udlaending. Vi sad i kø i fire timer i dag for at få styr på papirerne. Det var vigtigt, det blev i dag, for nu lukker hele systemet ned de naeste to uger på grund af sommerferi­e, siger Tess Wester med et lille snert af hovedryste­n godt gemt bag det høflige smil.

Det er meget svaert at få lov til at bo i jeres land som udlaending

 ??  ?? Godt scoret Mart Lieder er fulgt med sin kaereste, Tess Wester, til Danmark, og parret har slået sig ned i Odense, hvor Tess Wester skal spille de kommende tre saesoner.
Godt scoret Mart Lieder er fulgt med sin kaereste, Tess Wester, til Danmark, og parret har slået sig ned i Odense, hvor Tess Wester skal spille de kommende tre saesoner.
 ??  ?? Tess Wester får kort til traening i Odense Håndbold, mens Mart Lieder må pendle mellem Odense og Haderslev.
Tess Wester får kort til traening i Odense Håndbold, mens Mart Lieder må pendle mellem Odense og Haderslev.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mart Lieder og Tess Wester nyder, at de nu har fået en hverdag sammen.
Mart Lieder og Tess Wester nyder, at de nu har fået en hverdag sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark