Ekstra Bladet

Her er de vaerste (og bedste) bilister på kør-selv-ferien

- KICKI SØS BENGTSEN

Hvis du er en af de danskere, der ikke ligefrem har behov for mere spaending end højst nødvendigt, når du på bilferien bevaeger dig rundt på de udenlandsk­e veje, så bør du holde dig vaek fra Støvleland­et, Italien.

Det viser en ny analyse fra EasyPark og YouGov, hvor mere end 1000 danske bilister i alderen 18-74 år blevet spurgt til deres oplevelser med at køre i udlandet.

I analysen vurderer mere end hver fjerde dansker (27 procent) nemlig, at bilisterne fra Italien er de mindst sikre og mindst hensynsfyl­de bilister - efterfulgt af henholdsvi­s slovenerne og franskmaen­dene.

Hvis du derimod er ny og usikker i trafikken, kan du med ro i sjaelen godt saette dig bag rattet og bevaege dig mod den tyske Autobahn i Tyskland, som ifølge 23 procent af de adspurgte danske bilister er hjem for de sikreste og mest hensynsful­de bilister i Europa.

En kør-selv-ferie i Skandinavi­en burde også vaere til at overkomme for en nervøs anlagt bilist, da danskerne, svenskere og nordmaende­ne er placeret naestefter de tyske bilister. Men selvom danskerne mener, at Tysklands bilister er de bedste, så kan landet ikke ligefrem prale af at producere bilmaerker, der giver en medbilist ro.

I EasyParks undersøgel­se vurderer danskerne nemlig, at man skal vaere ekstra varsom, når der er en BMW, en Audi eller en Mercedes på kørebanen.

Derimod forventer danskerne i højere grad en god bilist bag rattet i en Volvo, Skoda eller en Toyota.

Parkerings­bøvl og bøder

Det er dog ikke kun kørslen i sig selv, der vaekker uro på kør-selv-ferien i udlandet. 20 procent af de danskere, der har kørt uden for landets graenser, har nemlig oplevet at få en eller flere parkerings­bøder. Og når det kommer til parkering generelt, må Italien endnu engang tage til takke med at blive skaeldt ud af danskerne, som vurderer, at de italienske bilister er de dårligste til at parkere, efterfulgt af franskmaen­dene. Tyskerne er de bedste til at parkere, vurderer danskerne, selv om vi selv mener, at vi er naesten lige så gode.

 ?? FOTO: MARKUS SCHOLZ/AP ?? Du kan godt slappe af, når du drøner rundt på den tyske Autobahn.
FOTO: MARKUS SCHOLZ/AP Du kan godt slappe af, når du drøner rundt på den tyske Autobahn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark