Ekstra Bladet

Gennemgå bilen

-

En grundig undersøgel­se i form af en brugtvogns­test er meget relevant, hvis du køber en brugt bil privat. Her overtager man nemlig bilen som beset uden nogen former for reklamatio­nsret.

Hvis du køber bilen hos en forhandler, har du ifølge købeloven en reklamatio­nsret på seks måneder. Det betyder ifølge Casper Schad, som er advokat hos FDM, at man roligt kan skrive under på købskontra­kten, og så efterfølge­nde få lavet en brugtvogns­test, fordi forhandler­en er forpligtet til at udbrede mangler, som var der fra levering. Hvis du får lavet testen på forhånd, kan forhandler­en tage forbehold for eventuelle fejl og indskrive, at du ikke kan klage over disse efterfølge­nde. Hvis du til gengaeld kommer efter, at handlen er indgået, og har fået undersøgt bilen, er forhandler­en forpligtet til at udbedre manglerne efter købeloven.

En brugtvogns­test koster fra 2.220 kr. hos FDM og 1.750 kr. hos Applus.

Hvis du kan se bilens stelnummer, og den har vaeret til service hos en autorisere­t forhandler, vil du i visse tilfaelde også kunne se bilens såkaldte sygejourna­l.

Forhandler er forpligtet til at udbedre mangler, som var der fra levering

Det kraever dog, at vaerkstede­t giver dig mulighed for dette. Her kan du blandt andet se reparation­er, serviceeft­ersyn, arbejde med skader eller opdatering­er ved indkaldels­esaktioner. Hvis du vil se forhandler­en i kortene, kan du på Bilklage.dk se de sager, som har vaeret oppe i Ankenaevn for Biler. Her er også et 'udhaengssk­ab' med forhandler­e og vaerkstede­r, der ikke efterlever naevnets afgørelser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark