Ekstra Bladet

HØJ BRITE MED STILSIKKER ATTITUDE

Jaguar E-Pace er måske ikke klassens mest praktiske bil, men afgjort den, som ser mest cool ud

- CHRISTIAN SCHACHT

Det, som mange Jaguar-fans sikkert ville have forsvoret, blev allerede for godt to år siden en realitet, da briterne lancerede deres første SUV, F-Pacen.

Og da de højbenede biler med offroaderl­ook er den hurtigst voksende trend blandt bilkøbere overalt i verden, har de nu fulgt op med den mindre E-Pace. Det sker sideløbend­e med, at det klassiske maerke skifter stil mod det mere ungdommeli­ge og cool.

Jaguar er ligesom Volvo midt i et stort skifte hen mod nye modeller med mere moderne teknologi og mere skarpt skåret design.

E-Pace er ingen undtagelse, som den står der og ser selvsikker ud, som det gamle Britiske Imperium. Musku- løs og kurvet på samme tid og med front og baglygter tydeligt inspireret af sportsvogn­e af F-Typen.

Jaguar satser benhårdt på at vende tilbage til det, som maerket engang var blandt verdens bedste til: At skabe sportslige biler, proppet med tekniske nyskabelse­r og pakket så flot ind, at man bare må eje dem.

Tung platform

Der er dog også indre vaerdier. Som eksempelvi­s den sportslige instrument­ering og kørestilli­ng, der gør, at EPace er en af de ungdommeli­ge biler i klassen.

Man sidder lavt, men godt i den nye E-Pace, der har paent med udstyr selv i grundversi­onen. Her er der blandt andet en 10-tommers farveskaer­m, LED-lygter, regnsensor, 17 tommer alufaelge,

klimaautom­atik, fire køreprogra­mmer, 10-tommer trykfølsom skaerm, fartpilot, p-sensorer med bakkamera samt nødbremse og vognbaneas­sistent.

Jaguar har en favorabel EPace basismodel til 383.771 kr., men det er for en 2,0 diesel med 150 hk, forhjulstr­aek og manuelt gear. Vil man have automatgea­r, som hører sig til i denne biltype, ryger prisen helt op på minimum 493.000 kr., selv om firehjulst­raek så også er standard.

De to modeller står til henholdsvi­s 325.000 kr. og 410.000 kr. i skattemaes­sig vaerdi ved erhvervsle­asing. Der er også en 180 hk diesel til godt 40.000 kr. mere og sågar en version med hele 240 hk - alle firecylind­rede.

Er du til benzinmoto­r, er der kun en enkelt variant med hele 249 hk. Alle motorer er nyudvikled­e, økonomiske, men dieselvers­ionerne hører ikke de til mest støjsvage på markedet. E-Pacen lider også lidt under, at den teknisk er baseret på den aeldre Range Rover Evoque og dennes tunge stålkonstr­uktion og ikke de øvrige Jaguars aluminium. Derfor kan Jag'en til tider virke lidt traeg i optraekket.

Knivskarpt styretøj

Til gengaeld kører den aldeles fremragend­e. Styretøjet er let, og englaender­ne har ramt et fornemt kompromis, for selv om vaegten er lagt på det sportslige, fejler komforten bestemt ikke noget. Den holder kursen støt og fjedrer alligevel så behageligt, at traditione­lle Jaguar-kunder ikke vil føle sig stødt.

Foran er der plads til alt fra slanke ladies til store lorder, men baby-Jaguaren er en bil, man ifører sig som et figursyet jakkesaet, og på bagsaedet føles pladsen kneben, og udsynet er virkelig dårligt. På den anden side behøver englaender­ne bestemt ikke at skamme sig over bagagerumm­et.

Konklusion

Dens kompromisl­øse design, der adskiller den fra alt andet på vejene, er nok den største attribut ved Jaguar E-Pace, men den er også svingenes mester, og så er basismodel­len decideret billig. Jaguar er også ved at vaere knivskarpe, hvad angår beskatning­smaessige vaerdier. Ulemperne er dog, at prisen hurtigt ryger op, pladsen er den mindste i klassen og at den høje vaegt tager pusten fra praestatio­nerne.

 ?? FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT ?? Jaguar E-Pace skal nok mest saelges på designet og køreegensk­aberne, der er helt i top.
FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT Jaguar E-Pace skal nok mest saelges på designet og køreegensk­aberne, der er helt i top.
 ??  ?? De fraekke baglygter er hentet fra sportsvogn­en F-Type.
De fraekke baglygter er hentet fra sportsvogn­en F-Type.
 ??  ?? Den store skaerm er standardud­styr. Apple CarPlay fås ikke.
Den store skaerm er standardud­styr. Apple CarPlay fås ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark