Ekstra Bladet

– Hvis jeg nu døde, var der ingen grund til, at min søn laerte mig at kende

Brian Holm, 55 år, sportsdire­ktør for cykelholde­t Quick-Step Floors. Ramt af tarmkraeft

-

– Jeg kan bande og svovle over, at jeg ikke slog bordet noget før, men det var bedre sent end aldrig. Ellers havde jeg vaeret død i dag.

Året 2004 står klart i den tidligere profession­elle cykelrytte­r og nuvaerende sportsdire­ktør Brian Holms erindring. Han kunne maerke, at der var noget helt galt. Han havde i årevis blod i sin afføring, og beskeden fra Bispebjerg Hospital var nedslående – han havde fået tarmkraeft.

– Lige der siger jeg til mig selv: ’Lad vaere med at besvime, der sidder en dame ved siden af dig.’

– Jeg kommer til mig selv igen, sidder op, og jeg er helt gennemblød­t af sved. Jeg kan naesten ikke sige noget, for min mund er helt udtørret, som om at jeg havde vaeret i Sahara en uge, husker Brian Holm.

I 2004 havde et studenterb­rød med glasskår i havde skåret et hul i tarmen på Brian Holm

– altså havde han gået med det i 18-19 år. Kraeften blev først opdaget, da han selv tog affaere, og det har undret Holm.

– Bagefter spurgte jeg kirurgen: ’Hvordan kan det vaere, at man ikke opdager det?’. Kirurgen svarede, at en traenet laege kunne se sådan noget på 30 sekunder. En laege, der måske ikke beskaeftig­er sig med det til hverdag, ved ikke, hvad det er. Efter kraeftdiag­nosen gik der 14 dage, hvor Holm gik i konstant uvished, og det var for ham noget af det vaerste. I den periode var Brian Holm hårdt ramt, og det gik ud over familien. Han endte med at sende sin søn, der blot var spaedbarn, til Sverige.

– Udadtil vil man nok sige, at ’Brian, han er godt nok staerk, man kan slet ikke maerke det på ham’. Men inderst inde var jeg hidsig, som jeg aldrig har vaeret det før. Jeg var en tikkende bombe. Jeg sov nok fire timer hver nat, og det var hårdt, men det var nok vaerst for min kone.

– Jeg synes, der var en noget trykket stemning derhjemme. Min logik oven i hovedet var, at hvis jeg nu døde, så var der ingen grund til, at min søn laerte mig at kende. Det var min idiotlogik på det tidspunkt.

Brian Holm gennemgik efterfølge­nde en stor og hård operation og fik strålebeha­ndlinger, som tog en måned. Et vigtigt vendepunkt for den tidligere profession­elle cykelrytte­r var dog, at han ikke fik en dødsdom.

sagde, at jeg kun havde seks – Da laegen

ikke måneder tilbage og skulle på hospice, havde jeg overlevet oven i mit hoved.

I dag taenker Brian Holm stadig på den hårde periode – specielt da en stor begivenhed indtraf i sommeren 2017.

– Jeg taenkte dengang, at hvis jeg nu fik at vide, at jeg kunne leve i 15 år mere, så kunne jeg se min søn blive konfirmere­t. Nu blev min søn konfirmere­t i sommer. Det var sådan noget, som jeg taenkte på under konfirmati­onstalen, og som jeg ikke turde sige – der begynder jeg stadig at tude den dag i dag – du kan slet ikke holde det ud.

Men inderst inde var jeg hidsig, som jeg aldrig har vaeret det før. Jeg var en tikkende bombe

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Brian Holm mener, at uvisheden var noget af det vaerste.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Brian Holm mener, at uvisheden var noget af det vaerste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark