Ekstra Bladet

POLITI: Vi har aldrig set noget lignende

-

Sagen om en raekke gruppevold­taegter af unge begået af unge er uden sidestykke i den nordsjaell­andske politikred­s’ historie.

Det fortaeller sagens efterforsk­ningsleder, Lau Thygesen.

– Der er tale om meget grov kriminalit­et, og så har man tilsynelad­ende vaeret flere om det.

– Det er forholdsvi­s usaedvanli­gt, så da vi fik kendskab til sagen, satte vi alt i vaerk, siger efterforsk­ningsleder­en.

HAN OPLYSER,

at politiet generelt kender til flere sager, hvor de unge filmer hinanden i kompromitt­erende situatione­r.

– Med de medier og telefoner, der er i dag, bliver der delt mere end tidligere. Men i forhold til voldtaegte­r har vi ikke set det på den måde før, siger Lau Thygesen.

– Er I i besiddelse af videomater­iale, som understøtt­er sigtelsern­e i de her sager?

– Det vil jeg ikke kommentere, men det er selvfølgel­ig en af de ting, som indgår i efterforsk­ningen, når vi har en sag, hvor vi ved, der er blevet optaget video, siger Lau Thygesen.

EN DEL AF POLITIETS

efterforsk­ning er også at klarlaegge relationer­ne piger og drenge imellem.

– Der er ingen tvivl om, at de relationer, drengene har haft til de her piger, har gjort, at de har kunnet gøre, som de har gjort, siger Lau Thygesen, som også mener, at relationen kan have spillet ind

De fem unge, som fortsat sidder varetaegts­faengslet i sagerne fra Kokkedal, skal møde i retten igen 26. juli. Ved sidste fristforla­engelse voksede sigtelsern­e saerligt mod en af drengene, men det forventer politiet ikke vil ske denne gang.

– Vi er taet på at identifice­re de gerningsma­end, vi skal, men jeg kan ikke afvise, at vi mangler nogle. i forhold til de sene anmeldelse­r.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? — Der bliver haengt ud i kaelderska­kter og skure i området. Det er både piger og drenge, der mødes om aftenen, fortaeller Gry Kjems. EN TØRKLAEDEK­LAEDT KVINDE
FOTO: MOGENS FLINDT — Der bliver haengt ud i kaelderska­kter og skure i området. Det er både piger og drenge, der mødes om aftenen, fortaeller Gry Kjems. EN TØRKLAEDEK­LAEDT KVINDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark