Ekstra Bladet

Men kaerlighed

-

JEG SKYNDER MIG

at sige, at alle gjorde deres bedste – det et er slet ikke det, der er mit budskab.

Det er bare, at jeg ser i langt højere grad nu, at der lynhurtig efter en skilsmisse skabes nye familier, og i de fleste tilfaelde flytter børnene rundt mellem far og mor – en uge hvert sted.

Jeg kan ikke klare det mønster, for det er KUN til glaede for foraeldren­e.

Jeg så det også denne sommer på Mallorca. Børn alene enten med far eller mor, og de børn, jeg faldt i snak med, skulle hjem og direkte på ny ferie med den anden foraelder.

SÅ ER DER DET

med kaerlighed­en mellem de voksne.

De nye par i alle aldre har det jo fint og er ofte meget forelskede. De kysser og krammer, mens de medbragte børn sidder for sig selv med

det en iPad i timevis og er helt udenfor. Og så

er jo maerkeligt, når far eller mor kysser med en anden.

De midaldrend­e feriegaest­er misunder jeg ikke. Jeg holdt i smug øje med et aegtepar. Manden sneg sig hen til baren og kylede alkohol indenbords, mens han holdt øje med konen, og når han så hende i farvandet, styrtede han ned på stranden, inden hun nåede frem.

Der stod hun så og kiggede efter ham, og så begyndte hun at kalde højlydt og rasende ud i det blå, og til sidst dukkede han op.

’Jeg var bare et smut nede ved havet’, sagde han med skoene i hånden.

Synd for dem begge to.

ELLER DEN AELDRE HERRE

med en ung kone og tre ikke så gamle børn. Han var ligeglad med det hele.

Han sad hver dag fra morgenstun­d til solnedgang med et altid glas koldt øl og masser af tykke, laerde bøger foran sig.

Han var nordmand og lignede en professor, der havde gang i et nyt aegteskab med sekretaere­n, for hun opvartede ham uden at kny og sørgede for, at børnene holdt sig langt vaek, når der ikke lige skulle spises

DER VAR MANGE GLADE

parforhold og familier på Mallorca. Men jeg prøvede at finde ud af de nye familiemøn­stre, og dem er jeg glad for, jeg ikke er barn i.

Nok er det ALL INCLUSIVE – men ikke inklusive kaerlighed til alle.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM ?? På Mallorca oplevede Karen Thisted ofte, at børnene ved poolen enten var alene afsted med far eller med mor, og at de skulle hjem og direkte på ny ferie med den anden foraelder.
FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM På Mallorca oplevede Karen Thisted ofte, at børnene ved poolen enten var alene afsted med far eller med mor, og at de skulle hjem og direkte på ny ferie med den anden foraelder.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark