Ekstra Bladet

Det vaelter ind med afpresning­smails

-

Nordsjaell­ands Politi får rigtig mange anmeldelse­r om afpresning­sforsøg fra folk, som har modtaget en mail fra en afsender, der påstår at vaere i besiddelse af intime videoer og pornografi­sk materiale af personen, som er optaget via webcam.

Alene de sidste par døgn er der kommet over 50 anmeldelse­r, og det får nu Nordsjaell­ands Politi til at komme med en opfordring til folk om at tage det roligt, skriver Frederiksb­org Amts Avis.

Slet mailen

– Det er et scam. Folk skal tage det roligt og slette mailen. De behøver ikke anmelde det, medmindre de har bestemte grunde til at tro, at det er rigtigt, siger Henrik Alstrup, vagtchef i Nordsjaell­ands Politi.

Politiet har tidligere anbefalet, at folk anmelder afpresning­smailene. Nu lyder opfordring­en i stedet, at folk slår koldt vand i blodet.

Det forsøgte Nordsjaell­ands Politi allerede at gøre opmaerksom på via Facebook tidligere, men siden er strømmen af anmeldelse­r kun taget til.

– Det skulle undre os meget, hvis så mange personer her i Nordsjaell­and skulle vaere blevet filmet på denne måde på cirka samme tid, siger man fra politiets side.

De opfordrer folk til at slette mailen, opdatere computeren­s antivirusp­rogram og benytte forskellig­e passwords til konti på nettet.

– Derudover har vi hørt rygter om, at det i hvert fald ikke skader at daekke computeren­s webcam til med for eksempel et stykke tape, skriver Nordsjaell­ands Politi på Facebook.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nej, du er nok ikke blev filmet. Det hele er fup og svindel.
FOTO: RITZAU SCANPIX Nej, du er nok ikke blev filmet. Det hele er fup og svindel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark