Ekstra Bladet

Pia K. er uønsket

-

Ikke ’HU’, men ’BU’, da Pia Kjaersgaar­d talte i Altinget på 100-året for Islands selvstaend­ighed, og flere islandske altingsmed­lemmer højlydt kritisered­e Dansk Folkeparti­s tilstedeva­erelse.

Jeg anfaegter ikke demokratie­ts cementered­e ret til at repraesent­ere forskellig­e synspunkte­r, men det undrer, at der ikke er forståelse for den negative internatio­nale omtale, når Danmark repraesent­eres af politiske partier med staerkt xenofobisk­e og nationalis­tiske holdninger til asyl- og indvandrer­politikken.

Det er ikke sådanne holdninger, det moderne Island ønsker at blive mindet om, når 100 års selvstaend­ighed skal fejres.

Islands selvstaend­ighed efterfulgt­es, som bekendt, af 25 års dansk-islandsk personalun­ion med dansk regent og udenrigspo­litik.

Partier med en introvert, inhuman og supernatio­nalistisk indvandrer- og asyl politik er uglesete i langt de fleste europaeisk­e demokratie­r.

Dansk Folkeparti har flere gange vaeret uønskede i udlandet i både Østrig og Tyskland, og nu i Island.

Også Mette Frederikse­ns og Socialdemo­kratiets neopopulis­tiske synspunkte­r er på linje med Dansk Folkeparti­s.

Indvandrer­politik er kendt i udlandet, bl.a. blandt de islandske parlaments­medlemmer.

Det er ganske enkelt ude af trit med det moderne Europa, der kaemper for et faelleseur­opaeisk indvandrer­politisk fodfaeste at udsende ’repraesent­anter’ for højrepopul­istiske synspunkte­r. Sikandar Siddique, folketings­kandidat Alternativ­et Gyngemose Parkvej 52 C Søborg

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Sikandar Siddique forstår ikke, hvorfor Pia Kjaersgaar­d skulle holde tale på 100-året for Islands selvstaend­ighed med den politik, hun står for.
FOTO: HENNING HJORTH Sikandar Siddique forstår ikke, hvorfor Pia Kjaersgaar­d skulle holde tale på 100-året for Islands selvstaend­ighed med den politik, hun står for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark