Ekstra Bladet

NØRGAARD ERSTRØGET

Alexander Zorniger gjorde, hvad han kunne for at undgå at aflevere Christian Nørgaard til Fiorentina – nu forventer han noget igen fra Brøndby

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

0-1 Allan Sousa (8.),

1-1 Kamil Wilczek (45.). ------------------------------ BRØNDBY (Ekstra Bladet): Her jubler Allan Sousa som en rasende, efter at den klejne brasiliane­r har headet Vejle i front på Brøndby Stadion. Den 22-årige tryllekuns­tner er en gave til Superligae­n – som oprykkerne er det i den sommerform, de er ankommet i.

Men det er der nok ikke mange i Brøndby, der synes efter 1-1 mod Vejle søndag aften. På Vestegnen handler det ikke om Nørgaard på Strøget – men om at Nørgaard ER strøget!

Løse kabalen

Vaek fra Brøndby. Troels Bech garanterer, at 26 mio. kroners-salget i hvert fald via diverse klausuler kommer til at bone med ikke under 30 mio. kroner og formentlig mere i klubkassen, og en del af de penge skal selvsagt bruges på at fylde hullet i truppen ud.

De fyrige vejlensere kom buldrende fra start

– Ikke nødvendigv­is med en spiller, der erstatter som en tro kopi. Men med en spiller, der kan løse kabalen omkring den defensive midtbane på en eller anden måde – og IKKE koster 30 mio. kroner…

Alexander Zorniger er bestemt ikke manden, der har rådet hverken klub eller Nørgaard til at smutte. Tvaertimod.

– Troels Bech har lige sagt, klubben leder efter en erstatning…

– Du kan ikke erstatte Christian én til én. Han vidste praecis, hvordan vi spiller, han havde fysikken. Vi bliver nødt til at flytte rundt på stenene, så de danner et nyt, smukt billede, og det er det, vi leder efter.

– Det vil tage tid, og vi troede ikke, vi skulle investere i det lige nu, hvor vi også skal spille afgørende kampe i Europa.

– Hvis vi ikke har fundet vores struktur inden da, kan det blive virkeligt tricky, advarer Brøndby-traeneren.

Bold-erobrer

– Vi skal finde den ene spiller, der gør andre bedre, men vi finder ikke en bold-erobrer som Christian – fra begyndelse­n. Han var det heller ikke fra start, han skulle laere en masse ting om gode aflevering­er og om at vaere leder. Lasse Vigen kan også slå aflevering­erne og vinde dueller, men han skal også vaere i stand til at overbevise de andre om, at hvis de ikke gør deres arbejde, så bliver han virkeligt, virkeligt vred. Det var det, Chris var virkeligt god til.

– Kaempede du for at beholde ham, eller mente du også, han fortjente chancen?

– Jeg kaempede for ham! Jeg interesser­er mig ikke for ’fortjener’, jeg interesser­er mig for praestatio­n, og jeg fortalte ham, hvorfor jeg mente, det kan blive tricky for ham i en af de bedste ligaer. Han havde en kontrakt her. Jeg kan selvfølgel­ig også forstå klubben, men nu forventer jeg et resultat fra den, siger Alexander Zorniger.

Staerk modstander

De fyrige vejlensere kom buldrende fra start, og vaevre teknikere som 22-årige Allan Sousa og blot 18-årige Arbnor Mucolli leverer masser af laekkerier på et mandskab, der var alt andet end ved at skide i bukserne af skraek over at løbe ind på plaenen i Brøndby.

– Vi mødte en staerk modstander, som gennemført­e sin gameplan meget bedre, end vi udførte vores. Så til lykke til traeneren og holdet på banen, erkender Alexander Zorniger.

– Vi kaemper med en masse ting, som vi normalt hører til blandt vore styrker. Nemlig vores pres mod bolden, hvor alle helt eksakt ved, hvad de skal gøre i enhver situation, og så manglede vi evnen til at bestemme i de afgørende situatione­r. Den fik vi ikke vist så meget i dag.

Ikke en kritik

– Man kan vaelge at aergre sig, fordi vi spiller uafgjort mod en oprykker, men for mig er det langt vigtigere, at vi fortsat udvikler og forbedrer os i de kommende uger. Det KAN blive tricky, fordi vi simpelt hen i dag ikke havde tilstraekk­eligt med spillere, der var i stand til at gøre andre spillere bedre, siger cheftraene­ren.

– Det er ikke en kritik af de spillere, der var i aktion, for de forsøgte ALT, og hvis du taber en sprint til Usain Bolt, kan du ikke spørge: Hvorfor tabte jeg – for han er simpelt hen hurtigere. Når Hany Mukhtar vender tilbage i sin bedst mulige form, vil han selvfølgel­ig hjaelpe os i og med, at modstander­ne vil fokusere på ham. Vi kan forhåbentl­ig tage ham med os til Hobro, og så må vi se.

– Kan du sige, han er en spiller, du helt sikkert IKKE vil af med i en transfer?

– Jeg var helt sikker på, jeg ikke skulle give Christian Nørgaard vaek. Det var jeg helt definitivt sikker på, og jeg har fortalt det til alle, der ville høre på det – eller var ligeglade. Men det er fodbold, og vi er et transfervi­ndue, men under normale omstaendig­heder vil Hanny blive her, men under normale omstaendig­heder skulle Nørgaard også vaere blevet.

– Savnede du ham meget dag?

– Ja, når en spiller ikke er her laengere, kan han jo ikke hjaelpe os i fremtiden. Han var lige praecis en af de to spillere på midtbanen, der var i stand til at gøre andre bedre, så… Selvfølgel­ig er der fokus på disse positioner lige nu. Vi må finde en, der kan erstatte ham, og det handler ikke kun om den tekniske kvalitet, det handler også om mentalitet, når man spiller alene i rollen som sakser som den afgørende spiller, der traeffer kvikke og afgørende beslutning­er.

– Hvorfor Hjörtur Hermansson?

– Vi spiller jo ikke kun mod Vejle, vi møder også Horsens, der kommer med et basketball-team ligesom FCK og FCM. Vi er nødt til at have en plan B og kan ikke bare smide vores små folk på banen og håbe det bedste, og så viste han samtidig i ugen, at han er i stand til at organisere. Men som forsvarer er presset et andet, som center har du det fra alle fire sider, siger Zorniger, der helt åbenlyst også føler sig en kende presset efter det uventede farvel. i

Vi skal finde den ene spiller, der gør andre bedre

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? En gaveVejles Allan Sousa kntter naeven foran Faxe-tribunen efter at have bragt sit hold foran. Hans finurlige spil er en gave til Superligae­n.
FOTO: LARS POULSEN En gaveVejles Allan Sousa kntter naeven foran Faxe-tribunen efter at have bragt sit hold foran. Hans finurlige spil er en gave til Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark