Ekstra Bladet

Vrøvl, Kevin: SÅDAN ER RACING

Heldet var ikke med Kevin Magnussen i Tyskland, men teamet fastholder, at strategien i det kaotiske race naeppe kunne vaere anderledes

-

HOCKENHEIM (Ekstra Bladet): – Ville du vaere tilfreds, hvis du ligger sekser og slutter 11’er? Men sådan er racing. Der var ingen decideret forkerte beslutning­er; der skete bare meget på utrolig kort tid.

Teamchef Günther Steiner havde fuld forståelse for Kevin Magnussens frustratio­ner efter Tysklands Grand Prix, da han trådte ud fra teamets debriefing for at tale med blandt andre Ekstra Bladet.

Og hvorfor danskeren haevede stemmen både i sine korte interview og på Haas’ efterfølge­nde strategimø­de.

Ikke enig

Han var bare ikke enig i danskerens synspunkt om forkerte strategi-beslutning­er, da regn vendte racet på hovedet.

Alt gik som planlagt med henholdsvi­s en sjetteplad­s og ottendepla­ds til Kevin Magnussen og Romain Grosjean i udsigt.

Lige indtil spredte byer og blandede forhold gjorde betingelse­rne i både cockpit og på pitvaeggen yderst vanskelige.

Sebastian Vettel smed sejren ved at smadre sin Ferrari, så Lewis Hamilton sikrede en usandsynli­g Mercedesse­jr fra en startposit­ion som 14’er.

Forsøgskan­in

En raekke fejl sendte Kevin Magnussen ud af pointene, men shans franske teamkammer­at efter safet y c arge n startstrøg frem p åen fornems jetteplads.

– Jeg tror ikke, vi reagerede rigtigt på vejret, men det må vi laere af, sagde Kevin Magnussen efterfølge­nde.

Da det begyndte at regne for alvor på dele af banen, lå han i rimelig sikker afstand (tre sekunder) til Renaults Nico Hülkenberg.

– Jeg mister hurtigt temperatur i mine daek og laver nogle fejl. Måske er jeg lidt for forsigtig. Sådan er det altid, når man er forrest og lidt en forsøgskan­in, siger danskeren.

To fejl

’Nogle fejl’ er det interessan­te i den saetning.

For en ting er beslutning­erne fra pitvaeggen. Noget andet er det for langsomme dobbelte pitstop, hvor Haasracern­e kom ind lige efter hinanden. Først for at skifte til daek med riller i – og lidt senere for at komme tilbage på slicks.

I fedtede betingelse­r kørte Magnussen ad to gange. Første gang slap Nico Hülkenberg forbi, og ved en anden fejl overhalede Romain Grosjean.

Så lavinen var begyndt at rulle, da Haas gik på intermedia­te. Hvilket Renault, McLaren, Red Bull og Sauber i øvrigt også gjorde.

Det var svaert

– Var det den rigtige eller forkerte beslutning? Jeg synes, det var den rigtige, for det var meget glat derude. Med vores meget slidte daek var der for stor risiko for at køre af et sted, ligesom Vettel gjorde det. Og begge kørere sagde, at det var umuligt at få temperatur tilbage ind i daekkene. På det tidspunkt ved man ikke, hvor laenge regner varer, siger Steiner.

– Det er en af de situatione­r, hvor man kun kan tabe, fordi vi ikke har lyst til at risikere at smide det hele. Alle disse ting sker så hurtigt, siger teamchefen og pointerer, at de også var nødt til at reagere på, at Renault som deres naermeste konkurrent­er pittede.

– Som jeg sagde til mine folk. Tro ikke, at de teams, som har vaeret her i 50 år, havde en klar strategi. Alle var ud over det hele! Det var svaert, og samtidigt var vores biler meget taet på hinanden.

– Det dobbelte pitstop var på ingen måde perfekt. Der er nogle ting, vi skal se på i detaljer. Men helt generelt: Sådan er racing. Det er nemt at vaere bagklog.

Ikke skuffet

Sjetteplad­sen til Romain Grosjean begraensed­e skaden for Haas, selvom Renault med en femteplads til Nico Hülkenberg traekker lidt fra i konstruktø­r-VM, og Force India efter et flot og veltimet race er a point med Haas.

– Helt aerligt er jeg ikke skuffet. Selvfølgel­ig ville jeg gerne have haft flere point, men vi udøvede skadekontr­ol og slap haederligt fra det.

– Hvis vi fortsaette­r med at gøre, som vi gør, er vi stadig i en yderst god position. Vi tabte to point til Renault, men i det store billede er det ikke meget. Sket er sket. Det er racing. Under normale betingelse­r gik alt som planlagt. Og så håbede himlens sluser sig. Vi kan stadig køre med om den fjerdeplad­s, siger Haas-teamchefen.

Jeg mister hurtigt temperatur i mine daek og laver nogle fejl

Det dobbelte pitstop var på ingen måde perfekt. Der er nogle ting, vi skal se på i detaljer

 ??  ??
 ?? Jonas Hüttel hut@eb.dk ??
Jonas Hüttel hut@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark