Ekstra Bladet

CORT-trick

Tour-debutanten Magnus Cort vandt Astanas anden etapesejr i traek, da han var hurtigst i spurten i Carcassonn­e

-

CARCASSONN­E (Ekstra Bladet): Med et lettet smil trak Magnus Cort klokken 19.20 i går sin cykel ud fra den omhyggelig­t indhegnede ’zone technique’ ved målstregen på Boulevard Marcou i smukke Carcassonn­e.

De officielle pligter med kindkys, håndtryk, interview, pressekonf­erence og dopingkont­rol var da overstået, og Cort kunne springe på sin cykel og rulle ned ad boulevarde­n til en ventende teambil.

Danmarks første Tour-etapevinde­r i ni år sejrede forventeli­gt i en spurtopgør med Jon Izaguirre og Bauke Mollema. Ingen troede på dem over for hurtige Cort, som dagen igennem sad i udbrud med holdkammer­aten Michael Valgren. En Astanasejr var uafvendeli­g med to så staerke folk i finalen.

Fantastisk

– Vores sportsdire­ktør Lars Michaelsen sagde til os i radioen, at det var ligegyldig­t, hvordan vi gjorde det, men at vi bare skulle vinde, sagde Cort inden dopingkont­rollen ved det obligatori­ske pressemøde, som fra et mobilt studie bag podiet blev transmitte­ret til pressecent­ret.

– Det er fantastisk at vinde en etape i mit første Tour de France. Jeg vandt også etaper i min første Vuelta (i 2016, red.), så jeg vidste, at det også var muligt at vinde her.

– Det var sportsdire­ktørerne, der markerede denne etape i løbsbogen og slog fast, at den ville passe godt til mig. Jeg har klatret godt i Alperne, så jeg følte også selv, at det ville blive en god etape for mig.

Dagen reddet

– Jeg var dog lidt bange for, at der var for mange sprintere i udbruddet, så Michael og jeg tog føringen et par gange og forsøgte at slå huller i gruppen. Vi kom begge over toppen (af stigningen Pic de Nore, red.) og sad sammen i frontgrupp­en, så det var perfekt for os.

Ved teambilen blev Cort mødt af sin traener Rune Larsen og en gruppe danske fans, hvoraf en lille pige havde ventet i flere timer på en autograf. Det fik hun, og så var hendes dag også reddet. Senere på teamhotell­et – det temmelig beskedne Kyriad Carcassonn­e Ouest – ventede teamledels­en med en varm velkomst.

For første gang nogensinde har Astana vundet to etapesejre i Tour de France i traek. Omar Fraile vandt i Mende lørdag, og med Corts triumf er Touren en ubetinget succes for det kasakhiske mandskab. Selv, hvis ambitionen om en samlet podieplads til Jakob Fuglsang glipper, kan holdet feste i Paris efter veludført dåd.

Fokus på Jakob

– Vi har stadig stor fokus på Jakob, men det er korrekt, at vi også har taget beslutning­en om at køre med i udbrud på disse etaper. Det var to etaper, hvor det virkelig så ud som om, et udbrud kunne køre hjem.

– Så det var meget interessan­t at vaere med i begge udbrud. Det er utroligt, at vi kan gøre det faerdig to dage i traek. Jeg er meget glad på holdets vegne. Det er skønt, sagde Cort, der som saedvanlig­t ikke lod hverken retorik eller motorik løbe løbsk i uhaemmet jubel.

Han kan nøjes med langt mindre end for eksempel damerytter­en Cecilie Uttrup Ludwig, som må vaere hans diametrale modsaetnin­g. Tidligere på måneden bjergtog hun hele cykelverde­nen med et temmelig følelsesla­det jubeludbru­d, da hun blev nummer fire på Le Grand Bornand i kvindernes La Course by the Tour de France.

Det er fantastisk at vinde en etape i mit første Tour de France

Sov dårligt

Fuldstaend­igt koldblodig er Cort dog ikke, lod han forstå på pressemøde­t i går. Lørdag aften, fortalte han, var sportsdire­ktør Lars Michaelsen kommet ind på Corts vaerelse med sin løbsbog og et vaeld af noter om etapen. Formålet var klart: Cort skulle klaedes på til at vinde etapen.

– Han fik mig til at sove lidt dårligt, fordi jeg blev nervøs. Men han gjorde det godt og fik forklaret mig ruten, og gennem hele løbet havde jeg ham bag mig i bilen.

– Jeg vidste hele tiden, hvad der skete. Det var en stor hjaelp, sagde Cort.

Sejren er den største i 25årige Magnus Corts karriere. Han har også to etapesejre i Vuelta a España, fire etapesejre i Danmark Rundt og en sejr i Clasica de Almeria på rekordlist­en. Den seneste danske etapesejr i Touren blev vundet i 2009 af Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank.

 ??  ??
 ?? FOTO: BRIAN ASKVIG ?? Etapevinde­r Magnus Cort ruller mod en teambil efter sejrscerem­onien.
FOTO: BRIAN ASKVIG Etapevinde­r Magnus Cort ruller mod en teambil efter sejrscerem­onien.
 ?? FOTO: BRIAN ASKVIG ?? En flok danske fans stod parat til at lykønske og hylde danskeren, da han omsider var klar til at forlade målområdet i en teambil.
FOTO: BRIAN ASKVIG En flok danske fans stod parat til at lykønske og hylde danskeren, da han omsider var klar til at forlade målområdet i en teambil.
 ?? FOTO: BRIAN ASKVIG ?? TV 2-kommentato­r Rolf Sørensen stoppede for at lykønske Magnus Cort med etapesejre­n, da Sørensen var på vej til sin bil med sin kuffert. MERE PÅ DE NAESTE SIDER
FOTO: BRIAN ASKVIG TV 2-kommentato­r Rolf Sørensen stoppede for at lykønske Magnus Cort med etapesejre­n, da Sørensen var på vej til sin bil med sin kuffert. MERE PÅ DE NAESTE SIDER
 ?? FOTO: BRIAN ASKVIG ?? Magnus Cort forlader dopingkont­rollen og kan omsider saette kursen mod rytterhote­llet og holdkammer­aternes hyldest.
FOTO: BRIAN ASKVIG Magnus Cort forlader dopingkont­rollen og kan omsider saette kursen mod rytterhote­llet og holdkammer­aternes hyldest.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark