Ekstra Bladet

SOM AT STJAELE SLIK FRA SMÅ BØRN

DEN VAR HJEMME: Valgren var aldrig i tvivl om, at Magnus Cort kunne tage etapesejre­n

-

CARCASONNE (Ekstra Bladet): Det kunne naesten ikke gå galt – og det gjorde det heller ikke, da Magnus Cort strøg af sted til etapesejr i Carcasonne.

Forinden havde han og holdkammer­aten Michael Valgren finalen i deres hule haender.

De to Astana-ryttere var de hurtigste blandt de otte mand, der skulle afgøre det mellem sig.

De havde ikke en egentlig taktik at følge – og faktisk var begge villige til at ofre egne muligheder for den anden.

– Vi handlede ud fra instinkt. Vi talte lidt om, hvad vi skulle gøre, og jeg sagde til Magnus, at jeg ville køre for ham i sprinten, for han er superhurti­g. Men han sagde, ’nej nej, hvis du vil køre alene, så kan du også gøre det’. Og jeg sagde, ja-ja.

– Men så startede de med at stikke, og så kom han af sted med Bauke Mollema og Ion Izagirre. Og så var det som at stjaele slik fra små børn, fortalte Michael Valgren ved Astana-bussen, hvor han gik fra ansat til ansat og modtog store kram.

En perfekt etape

Kaptajn Jakob Fuglsang sad i hovedfelte­t på vej ned fra Pic de Nore, da han fik beskeden i øret. Men der var ikke noget med at fejre den med det samme

– Jeg skulle lige holde tungen lige i munden, til vi ramte fem kilometer-maerket. Men vi fik det at vide, da der manglede omkring ti kilometer.

– Det var vel en god fornemmels­e at køre i mål med?

– Ja, helt sikkert. Og de andre kom og lykønskede os. Det var perfekt. Det var den danske etapesejr, vi har ventet laenge på, sagde Jakob Fuglsang.

Efter at netop Jakob Fuglsangs målsaetnin­g om en toptre placering blev vingeskudt, har Astana taget to sejre på stribe med Omar Frailes gevinst i Mende og nu Corts sejr.

Det var den danske etapesejr, vi har ventet laenge på

Turen er reddet

Så man kan vel med ro i sindet sige, at Touren er reddet for det kasakhiske mandskab. Men den køber Michael Valgren ikke.

– Nu tager Jakob lige en her efter hviledagen – så er den reddet, sagde Valgren med et bredt smil.

 ?? FOTO: IMAGO/SIROTTI/ALL OVER PRESS ?? Magnus Cort oversprint­ede sine konkurrent­er i udbruddet og sikrede sig sejren på Tourens 15. etape, og der var ifølge Astana-holdkammer­aterne aldrig tvivl om udfaldet af opgøret.
FOTO: IMAGO/SIROTTI/ALL OVER PRESS Magnus Cort oversprint­ede sine konkurrent­er i udbruddet og sikrede sig sejren på Tourens 15. etape, og der var ifølge Astana-holdkammer­aterne aldrig tvivl om udfaldet af opgøret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark