Ekstra Bladet

De fik pisk på bjerget

-

Det var ikke kun rytterne, der var lykkelige efter Magnus Corts etapesejr.

Også holdets sportsdire­ktører nød sejren, der spontant blev fejret med en stor fadøl på det mere end beskedne Hotel Kyriad i udkanten af Carcasonne.

Lars Michaelsen sad i bilen umiddelbar­t bag udbrydergr­uppen, og han vidste, at nøglen til succes var kategori 1-stigningen Pic de Nore, der havde top 40 kilometer fra mål.

Derfor var han også lettere offensiv i sine meldinger over radioen til Cort og Valgren

– På den sidste stigning får vi skilt os af med alle dem, vi gerne ville have skilt os af med.

– Da jeg kunne se, at jeg først kørte uden om Peter Sagan og senere Sonny Colbrelli og Nikias Arndt, der fik de altså pisk i radioen. Det var bare om at holde håndtaget i bund, sagde Lars Michaelsen.

Fik lidt hjaelp

Aftenen inden måtte han tage en samtale med Magnus Cort, som han følte havde brug for lidt moralsk opbakning.

– Det er verdens største cykelløb, og nogle gange kan man blive lidt paf og taenke: ’Jeg er med for at hjaelpe Jakob Fuglsang, og her er mange gode cykelrytte­re, det er varmt, det er hårdt, det går opad, det går nedad, asfalten er ikke god’.

– Nogle gange forsvinder man i gamet. Så skal man lige huskes på, hvad man er god til, sagde den danske sportsdire­ktør efter den store danske Tour-opvisning.

 ?? ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP ?? Sportsdire­ktør Lars Michaelsen – her sammen med dagens anden danske hovedperso­n, Michael Valgren – holdt kørerne til ilden.
ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP Sportsdire­ktør Lars Michaelsen – her sammen med dagens anden danske hovedperso­n, Michael Valgren – holdt kørerne til ilden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark