Ekstra Bladet

Familiefar valgte tryghed

-

Nu er adressen som bekendt ikke laengere London for Matej Delac men Horsens. Selv om springet er stort, så er målmanden mere positiv omkring sin karriere end i lang tid.

– Jeg er kommet til en klub, der er som en familie. Det er det helt rigtige skridt for mig. Bo Henriksen, Mads Lyng og Peder Hansen har alle gjort alt for at få mig til at føle mig hjemme. De hjaelper alle spillerne, og der er et godt miljø i klubben, siger Matej Delac, der ikke laegger skjul på, at han havde bud fra større klubber end AC Horsens, men at han valgte de trygge rammer.

Reservehol­d

– Jeg er blevet far til min søn, Noah, for seks måneder siden, og min kone, Helena, og jeg skulle finde en tryg base. Det har vi fundet i Horsens, og jeg glaeder mig til 15. august, når min familie flytter til byen.

En af de personer, der var med til at overtale Matej Delac til at vaelge AC Horsens, var klubbens efterhånde­n berømte målmandstr­aener, Peder Hansen.

Peder Hansen var manden, der i sin tid ’fandt’ Jesse Joronen på reservehol­det i Fulham og hentede ham til Horsens, siden blev finnen solgt for et millionbel­øb til FCK.

Nyt kapitel

– Peder scoutede også mig, og han var vigtig for min beslutning. Jeg ved, hvad han gjorde for Jesse Joronen, og det er klart, jeg ønsker det samme på sigt. Jeg vil gerne slå fast, at jeg ikke er i en position til at tale om et nyt kapitel. De naeste to år drejer sig om at praestere for Horsens og hjaelpe klubben til at nå sine mål. Så må vi se derfra, hvis jeg har praesteret på tilstraekk­eligt højt niveau.

– Hvad er din ultimative fremtidsdr­øm?

– Premier League. Jeg har fået lov at snuse til det uden at vaere helt taet på. Jeg drømmer stadig, og hvis jeg kunne vaelge frit på alle hylder, så er det stadig Premier League, verdens bedste liga, jeg drømmer om at spille i en skønne dag.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Jeg er kommet til en klub, der er som en familie. Det er det helt rigtige skridt for mig, siger Matej Delac.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Jeg er kommet til en klub, der er som en familie. Det er det helt rigtige skridt for mig, siger Matej Delac.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark