Ekstra Bladet

TYSKE UTYSKER

– Mesut Özil spiller som lort, han vandt sidst en naerkamp før VM i 2014, og han har kun strålet mod San Marino – godt han stopper på landsholde­t

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Allerede under VM i Brasilien var han en ren medløber

Bernd Holzhauer kaldte mig en gedekneppe­r

Det tyske sprog kan en del, men hvor tillaegsor­dene for fire år siden blev hentet fra hylderne med blomsterdu­ftende superlativ­er omkring tysk multi-kulti op til og under VM-guldfesten i fodbold i Brasilien, så er det sprogets vaerste gloser, der lige nu bliver hentet nede i fedtbrønde­n taet på kloakken.

Mesut Özil trak racismekor­tet, da han søndag meddelte, at han med øjeblikkel­ig virkning traekker sig fra landsholde­t. Så brød tordenen løs nede fra Bayern, hvor praesident Uli Hoeness i den grad har genvundet talens brug – isaer efter at have afsonet 21 måneder af en dom for skattesvin­del ...

Store bogstaver

Manden fra München udtaler med store bogstaver, at han sandelig er glad for, at vanviddet nu får en ende.

– Mesut Özil har i årevis spillet som lort! Han vandt sidst en naerkamp før VM i 2014, tordner Uli Hoeness på vej op ad trappen til det fly, der senere fragtede Bayernstje­rnerne mod traeningsl­ejren i USA.

– En ny start uden Mesut Özil er det bedste, der kan ske. Han har kun strålet mod San Marino, og nu skal Löw, Bierhoff og Grindel have skylden for det, siger Uli Hoeness.

Reinhard Grindel er som tysk fodboldpra­esident i saerklasse manden, Özil skyder på og beskylder for inkompeten­ce, manglende respekt og slet skjult racisme. Grindel sagde i 2004 som medlem af det tyske parlament, at ’multikultu­r i virkelighe­den er en myte og en livslang løgn’.

Den slags tale gider den stridbare Bayern-boss slet, slet ikke høre på, når han verbalt flaesker ’alibispill­eren’.

– De andre bar ham gennem VM-finalen i 2014. Hans farvel er prima for det tyske landshold, og det udelukkend­e af sportslige grunde.

– Jeg har i årevis betragtet ham som en alibi-spiller, der overhovede­t intet har bidraget med til landsholde­t.

– Nu bruger han kritikken som undskyldni­ng for at gå, men jeg synes, han burde spørge sig selv, hvornår han sidst har vundet en naerkamp. Det er årevis siden, siger Uli Hoeness.

Bayern-praesident­en afslører også, at Bayern konsekvent har spillet på Mesut Özil som det svage punkt i opgør mod Arsenal.

– I bliver alle manipulere­t af disse online-boys. De såkaldt 35 mio. følgere på sociale medier – som naturligvi­s ikke findes i virkelighe­den – jubler, hver gang det lykkes ham at ramme en medspiller med en tvaeraflev­ering i Arsenal, og så har han spillet fremragend­e.

– I går alle i den faelde, siger Hoeness til journalist­erne.

– Allerede under VM i Brasilien var han en ren medløber, der blev båret igennem af sine medspiller­e. Jeg taler om den sportslige indsats, og fra Herrn Özils side har den i årevis ikke vaeret tilstraekk­elig. I moderne fodbold handler det om at vinde naerkampe og komme forbi modstander­en. Hvornår er det sidst lykkedes for Özil, spørger Uli Hoeness.

– Det er endnu ingen, der har fået den idé at spørge til det sportslige, og nu kan han gemme sig bekvemt bag den Erdogan-historie. Det er noget svineri. Han har jo spillet elendigt i flere år.

Fotografer­et med Erdogan

Mesut Özil har immervaek praesteret 92 landskampe for Tyskland siden debuten i 2010, da Tyskland vandt VMbronze. Op til VM i Rusland brød helvedet løs, da han og Ilkay Gündogan på et hotel i London mødtes med og blev fotografer­et i selskab med den staerkt tvivlsomme demokrat, Tyrkiets praesident Recep Erdogan. Seancen fandt sted kort før det tyrkiske valg – og VM …

Mesut Özil blev efterfølge­nde heftigt kritiseret. Under VM føg det også med slet skjulte tilsvining­er, forklarer han i sit statement:

– Bernd Holzhauer (tysk politiker) kaldte mig en gedekneppe­r, Werner Steer (teaterchef) bad mig pisse hjem til Anatolien, beretter ekslandsho­ldsspiller­en, der skriver, at folk bag sådanne ytringer selvsagt ikke er et hak bedre end den tyske fan, der efter kampen mod Sverige råbte: ’Özil, pis af, din skide tyrkerso!’

– Jeg vil slet ikke komme ind på de mange hademails, truende telefonopk­ald og alt det, der er skrevet på de sociale medier, skriver Mesut Özil.

Balladen er naeppe slut. Når tyskerne forvandler sig til utysker, kan der hurtigt blive brug for forlaenget spilletid!

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Auf Wiedersehe­n
Mesut Özil sagde søndag farvel til det tyske landshold. Nu er landet syd for graensen gået grassat.
FOTO: RITZAU SCANPIX Auf Wiedersehe­n Mesut Özil sagde søndag farvel til det tyske landshold. Nu er landet syd for graensen gået grassat.
 ?? FOTO: AP ?? – En ny start uden Mesut Özil er det bedste, der kan ske tordner Bayern-praesident, Uli Hoeness.
FOTO: AP – En ny start uden Mesut Özil er det bedste, der kan ske tordner Bayern-praesident, Uli Hoeness.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark