Ekstra Bladet

STAVNSBUND­NE BOLIGEJERE TAGET SOM GIDSLER

Er skyld i, at borgere ikke kan klage over

- JANUS ØSTERGAARD THOMAS GÖSTA SVENSSON

En lang raekke vestfynske boligejere bliver taget som gidsler af regeringen og Dansk Folkeparti.

Sådan lyder den benhårde kritik fra flere partier på Christians­borg, efter at Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan planerne om en højhastigh­edsjernban­e over Vestfyn betyder milliontab for flere af de berørte beboere.

Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at folk som Torben Nødskouv Christense­n, Brian Goerke samt mange af de andre fynboer, der bliver påvirket Kilde: Vejdirekto­ratet af jernbanen, slet ikke har mulighed for at klage over vaerdiforr­ingelsen af deres boliger.

Dansk Folkeparti er nøglen til det her

Det er et ret stort tab af livskvalit­et, at man skal gå med usikkerhed­en, om huset kan saelges eller ej, og om man risikerer at miste penge

De er blevet stavnsbund­et på grund af et politisk slagsmål på Christians­borg.

DF er nøglen

Det kan nemlig ikke lade sig gøre at klage over vaerdiforr­ingelsen, før der afsaettes en økonomisk bevilling til jernbanest­raekningen på finanslove­n. Og det har den ansvarlige minister, Ole Birk Olesen (LA), ikke saerligt travlt med.

Samtidig kritiseres DF med Kristian Thulesen Dahl i spidsen for at have sjoflet sagen under forhandlin­gerne i Finansmini­steriet.

Dansk Folkeparti er ellers med i det politiske flertal bag Togfonden, som den vestfynske jernbane er en del af.

– Dansk Folkeparti er nøglen til det her, lyder det fra Enhedslist­ens transporto­rdfører, Henning Hyllested, der fortsaette­r:

– Det er dem, der laver finanslov sammen med regeringen. Derfor er det i høj grad deres ansvar, at de får det her gennemført på vegne af forligskre­dsen bag Togfonden. Når det ikke sker, er det i høj grad deres ansvar, at de her mennesker kommer i klemme.

Det er Vejdirekto­ratet,

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Transportm­inister Ole Birk Olesen er under beskydning i sagen om stavnsbund­ne beboere ved den kommende vestfynske jernbane.
FOTO: JENS DRESLING Transportm­inister Ole Birk Olesen er under beskydning i sagen om stavnsbund­ne beboere ved den kommende vestfynske jernbane.
 ?? Beslutning­en om den nye jernbane over Vestfyn er en del af den politiske aftale ’Togfonden’, som blev vedtaget af den davaerende S-R-SF-regering samt Dansk Folkeparti og Enhedslist­en.
Jernbanen bliver på 35 kilometer og løber fra Blommensly­st vest for Od ?? Politikern­e må begynde at se os som mennesker og ikke bare nogle tal, siger Torben Nødskouv Christense­n, der er stavnsbund­et til sin bolig.
Beslutning­en om den nye jernbane over Vestfyn er en del af den politiske aftale ’Togfonden’, som blev vedtaget af den davaerende S-R-SF-regering samt Dansk Folkeparti og Enhedslist­en. Jernbanen bliver på 35 kilometer og løber fra Blommensly­st vest for Od Politikern­e må begynde at se os som mennesker og ikke bare nogle tal, siger Torben Nødskouv Christense­n, der er stavnsbund­et til sin bolig.
 ??  ?? Ekstra
Bladet
20. juli.
Ekstra Bladet 20. juli.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark