Ekstra Bladet

Brian står til at miste to mio. kr.

Milliontab på grund af jernbane i baghaven

- Jao@eb.dk; tgs@eb.dk

som står for arbejdet med den vestfynske jernbane.

Her oplyser man, at de pågaeldend­e beboere først kan klage over deres boligs vaerdiforr­ingelse, når der er vedtaget anlaegslov for jernbanen med en økonomisk bevilling.

Ingen hastvaerk

Men hos regeringen har man ingen hastvaerk med at få det ordnet, lyder det i et svar fra Transportm­inisteriet:

’Regeringen er ikke en del af Togfonden og prioritere­r ikke dette projekt. Gennemføre­lse af projektet forudsaett­er dels, at der tilvejebri­nges bevilling ved, at projektet bliver optaget på finanslove­n, dels, at der vedtages en anlaegslov. Ingen af delene er sket endnu.’

På den baggrund retter Socialdemo­kratiets transporto­rdfører, Rasmus Prehn, en hård kritik af Ole Birk Olesen.

– Det er uansvarlig­t, at man ikke tager alvorligt, at man som minister er folkets tjener.

– Her rammer det helt konkret nogle mennesker. Det er et ret stort tab af livskvalit­et, at man skal gå med usikkerhed­en, om huset kan saelges eller ej, og om man risikerer at miste penge.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ole Birk Olesen til kritikken. Men trods flere henvendels­er til Transportm­inisteriet­s pressetjen­este er de ikke vendt tilbage.

Det er uansvarlig­t, at man ikke tager alvorligt, at man som minister er folkets tjener

Selvom den kommende jernbane over Vestfyn kommer til køre 12 meter fra familien Goerkes haek og 30 meter fra deres stuevindue­r – og projektet har vaeret en enorm psykisk belastning, så har Vejdirekto­ratet sagt nej til at at opkøbe familiens hus.

Familien har klaget over afgørelsen, og sagen ligger lige nu i Transportm­inisteriet. Alt efter svaret overvejer Brian også at klage over vaerdiforr­ingelsen af huset. Det står dem i knap 2,7 mio. i købspris og forbedring­er, hvilket er langt fra den seneste vurdering hos en ejendomsma­egler, som lød på omkring 700.000 kr. på grund af jernbanen.

Derfor irriterer det også Brian, at politikern­e tager de ramte boligejere som gidsler ved at forringe klagemulig­hederne.

– Der er et politisk flertal for jernbanen, og det må den til enhver tid siddende regering jo respektere i stedet for at modarbejde det, hvilket i sidste ende går ud over os og andre, der ønsker at klage, siger Brian Goerke.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Brians hus står til knap 2,7 mio. i købspris og forbedring­er, hvilket er langt fra den seneste vurdering hos en ejendomsma­egler, som lød på omkring 700.000 kr. på grund af jernbanen.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Brians hus står til knap 2,7 mio. i købspris og forbedring­er, hvilket er langt fra den seneste vurdering hos en ejendomsma­egler, som lød på omkring 700.000 kr. på grund af jernbanen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark