Ekstra Bladet

Ja, det er mine brystvorte­r

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

Det skabte debat på den smukke bloggers Instagramp­rofil, da hun lagde et billede op af sig selv i en lyserød buksedragt, hvor man, hvis man kigger godt efter, lige kan skimte omridset af hendes bryster igennem stoffet.

Flere af Nikita Klaestrups følgere fik lyst til at spørge, om hun mon havde glemt bh’en, eller om hun frøs, når man nu naesten kunne se noget af hendes bryster.

Det fik fjerde bølge-feministen til tasterne, hvor hun skrev et opslag til sine følgere.

’Jeg vil gerne snakke om de bekymringe­r flere af jer har udtrykt i forbindels­e med mit seneste foto. Jeg er ked af at fortaelle jer, at det rent faktisk er mine brystvorte­r, I kan se. Og ja, de ser ud som om, at de er hårde’, skriver hun indledning­svist på opslaget.

Ingen støtte

Hun forklarer, at man kan se igennem stoffet, fordi hun netop den dag valgte at lade bh’en blive hjemme. Hun skriver, at hun vidste, at hun ikke ville lave nogle aktivitete­r den dag, der ville kraeve, at hendes bryster blev støttet.

’Nej, jeg var ikke kold. Tak for jeres bekymring. Der er mange grunde til, at kvinders brystvorte­r bliver hårde. Nogle gange er det bare fordi, at stoffet glider mod. En anden grund kan vaere seksuel ophidselse. Og siden det var min laekre kaereste, der tog billedet, er det også en mulighed’, skriver hun til opslaget.

Hun beder til sidst sine mange følgere om ikke at kommentere hendes brystvorte­r yderligere. Fordi hun har det hele under kontrol.

Vil hjaelpe maend

Til Ekstra Bladet fortaeller Nikita Klaestrup, hvorfor hun valgte at skrive opslaget.

– Jeg ved, at det her er noget jeg og mange andre kvinder konstant oplever på Instagram. Så jeg taenkte, at det måtte vaere på tide, at nogen gav de her stakkels, forvirrede maend nogle svar, siger hun.

Hun forventer, at opslaget kan saette en stopper for kommentare­r, der omhandler hendes bryster.

– Jeg regner med, at det her opslag er enden for kommentare­r som ’are you cold?’ eller ’did you forget your bra?’. Nej, jeg glemte ikke min fucking bh. Det her outfit har vaeret planlagt i en måned og er blevet prøvet på adskillige gange, fortaeller hun om det lange opslag.

 ?? FOTO: AP ?? Nikita Klaestrup er traet af dumme spørgsmål om sine bryster.
FOTO: AP Nikita Klaestrup er traet af dumme spørgsmål om sine bryster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark